1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Emniyetten sürücülere uyarı!

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkması sonucu trafik kazalarının artması nedeniyle araç sürücülerini uyardı.


Yapılan açıklamada, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkması ile araç sürücülerinde oluşan refleks zayıflamasına dikkat çekilerek, “Sürücüler, aşırı sıcak havalarda uykusuz ve yorgun olarak trafiğe çıkmamalı, trafiğe çıkmadan önce aşırı yemek yememeli, yağlı yiyeceklerden kaçınmalı, sıvı kaybını önlemek için bol bol su içmeli, klimalı araçlarda mutlaka klimaları açmalı, klimasız araçlarda ise mutlaka camlarını açmalıdır. Uzun süre araç kullanacak olan sürücüler ise sık sık mola vermelidir. Yola çıkacak sürücüler sabah ve akşam saatlerini tercih etmeli. Üzerlerine ise ince ve ter emen kıyafetler giymelidir” denildi.


Açıklamada, sıcak havaların asfaltlarda erimeye yol açabileceği uyarısında bulunularak, “Eriyen asfalt buz kadar tehlikelidir. Bu nedenle aşırı hız yapılmamalıdır. Araç bakımı yapılmadan uzun yola çıkılmamalı, lastiklerde sıcak hava nedeniyle gevşeme olacağından lastikler kontrol edilmeden ve kabak lastiklerle yola çıkılmamalıdır” ifadelerine yer verildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 11:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?