2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

En AKP yanlısı, betondan orman şehir?

'En AKP yanlısı şehir' Financial Times sayfalarında...


Financial Times'ın Türkiye'de yaklaşan seçimleri değerlendiren yorum yazısı Kayseri üzerinde odaklanıyor. Gazetenin ifadesiyle, Türkiye'nin muhtemelen en AKP yanlısı kenti, Kayseri. Financial Times, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin köklerinin İslam'a dayandığını, fakat modern bir vizyona sahip olduğunu düşünüyor.


Financial Times'a göre, modern bir Avrupa devleti imajını, Türkiye'nin gelenekleriyle kenetleyen bir parti AKP. Gazete, Türkiye'de 22 Temmuz'da seçim sandıklarında başarının formülünün bu bileşke olduğunun ortaya çıkacağını tahmin ediyor.


Financial Times, Kayseri'nin yakın zaman içindeki ekonomik yükselişinin, AKP'nin iktadara yürüyüşüne ışık tuttuğu inancında.


"Dindar bir kent" diyor Financial Times, "ama Türkiye'deki laiklerin şikayet ettiği gibi ana karakteri köktendincilik olan bir yer değil. Daha ziyade zenginlik, modernlik, ve taşra muhafazakarlığının karışımı".


Gazete, betondan bir ormana benzettiği tipik Türk kentlerinin aksine, Kayseri'nin geniş, güvenlikli ve temiz sokaklarının farklı bir tablo çizdiğini yazıyor.


Kimi özel anketlere göre Kayseri'nin oylarının yüzde 60'ı aşkın oranda AKP'ye gideceğinin beklendiğini yazan Financial Times, "bunu anlamak zor değil" diyor.


Gazeteye göre AKP'nin muhafazakar ve geleneksel yaşamı, pazar ekonomisiyle birleştiren dünya görüşü Kayseri'de rağbet görüyor.
Financial Times, 'Aslında bu Anadolu'nun geri kalanında da yaygın olan, ve Kayseri'nin merkezinde yer aldığı Türkiye vizyonu" diyor.
Gazetenin ifadesiyle, Türkiye'de siyasi yelpazenin sağın da ya da solunda yer alsın, kötü yönetilen, bölünmüş ve moral kaybetmiş muhalefet partilerini sandıklarda zor bir iş bekliyor.

BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 13:24:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?