5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

En büyük acil servis aralıkta açılıyor

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İsmail Tamer, yapımı devam eden Türkiye'nin en büyük acil servisinin en geç Aralık 2009'da hasta alımına başlayacağını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Op. Dr. İsmail Tamer, acil servis inşaatında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Tamer, "Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde 17 bin metrekarelik alan üzerinde yapılan ve içerisinde yanık, yoğun bakım, anjiografi, sterilizasyon ünitesi, helikopter ve acil müdahale bulunan acil servis inşaatının tamamlanmış bir şekilde Eylül ayı içinde teslim alacağız. Daha sonra içinin tefrişatına başlayacağız" dedi.

Acil servis inşaatının tamamen Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin döner sermaye geliri ile yapıldığını ifade eden Tamer, "Hastane içinin mefruşatında hayırseverlerimizin desteğine ihtiyacımız olacak. Türkiye'nin en büyük acil servisi çevre illerle birlikte 3,5-4 milyon kişiye hizmet vermesini bekliyoruz. Mevcut acil servisimizdeki personelimiz buraya yerleştirilecek. Eğer personel eksikliği olan bölümler olursa yapılan başvurular değerlendirilir. Ama önceliğimiz mevcut personelimizi burada kullanmaktır. Yanlış anlaşılma olmasın, henüz buraya personel alımı için herhangi bir girişimimiz olmamıştır" diye konuştu.

Tamer, yaklaşık 15 milyona mal olan ve 2008 Eylül ayında temeli atılan acil servisin en geç 2009'un Aralık ayında hasta alımına başlayacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 10:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?