5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Endişeli bekleyiş

Kayseri'nin Talas ilçesinde bayramın 2. günü şeker toplamaya çıkan ve kendilerinden bir daha haber alınamayan 2'si kardeş 3 çocuğu arama çalışmaları devam ederken, ailelerinin endişeli bekleyişi ise devam ediyor. Aileler, çocuklarını okula gönderememenin üzüntüsünü yaşarken, sınıf arkadaşları da gelecek müjdeli bir haber bekliyor.

Talas ilçesi Yenidoğan mahallesinde Tekin ailesinin 8 yaşındaki oğlu Ahmet Tuna Tekin ve 6 yaşındaki kızları Dilruba Tekin ile komşularının çocuğu 10 yaşındaki Türkan Ay'dan, Ramazan Bayramı'nın 2. günü şeker toplamak için evden ayrılmalarının ardından bir daha haber alınamadı. 4 gündür yapılan aramalarda herhangi bir sonuç alınamazken, aileler müjdeli bir haber bekliyor.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve vatandaşlar, kaybolan 3 çocuğu bulmak için seferber olurken, Ahmet ve Dilruba isimli kardeşlerin annesi Leyla Tekin ve baba Hazma Tekin ise sürekli gözyaşı döküyor. Çocuklarının önlüğüne sarılarak ağlayan anne Leyla Tekin, çocuklarının kaybolmadığını belirterek, "Onlar mahalledeki parktan başka hiçbir yere gitmezlerdi. 4 gündür uyumuyoruz. Aramalardan hiçbir sonuç çıkmadı. Çok acı bir olay. 2 çocuğum birden kayıp. Ahmet 2. sınıfa gidecek, Dilruba ise okula yeni başlayacaktı. Çantasını, önlüğünü her şeyini hazırlamıştım. Nerden bilebilirdim başımıza böyle bir şeyin gelebileceğini. Duyanların, görenlerin, alıkoyanların Allah rızası için bırakmalarını istiyoruz" dedi.

Türkan Ay'ın annesi Özlem Ay ise, kızı için hazırladığı önlüğe sarılarak, "Kızım, Talas'ın her yerini bilir. Bu kaybolma değil ama ne olduğunu da bilemiyorum. Durumum hiç iyi değil. 4 gündür ağlıyoruz. İnşallah iyi bir haber gelir. Emniyet güçlerimiz her yeri arıyor, ama bir sonuç çıkmadı. Çocuğuma önlüğünü ve çantasını almıştım. Ama içini dolduracak kırtasiye malzemelerini bugün alacaktık. Hiçbir şey alamadık, çantası öylece bomboş duruyor. Saklayanların, alıkoyanların çocuklarımızı bırakmalarını istiyorum. Bugün okula gidecekti, ne olur bırakın. Yüzlerini göstermeden bıraksınlar çocuklarımızı. Yeter ki bırakın, biz başka bir şey istemiyoruz" diye feryat etti.

Türkan Ay'ın babaannesi Türkan Ay da, torunun kendilerinden ayırmamalarını isteyerek, "Kardeşi kardeşten ayırmayın. Bizi yavrumuzdan ayırmayın. Bugün okula gönderecektim. Duyanlar, görenler varsa haber versinler" şeklinde konuştu.
Eğitim öğretim yılının ilk gününde Ahmet ve Türkan'ın okulunda da hüzün hakimdi. Öğrenciler, Mehmet Cemile Oğulcuklu İlköğretim Okulu 5-C sınıfında eğitim görecek olan Türkan'ın boş sırasına gül koyarken, gelecek güzel haberi beklediklerini söylediler.

Türkan'ın okulun açılış töreninde yer almamasının hüznünü yaşadıklarını belirten sınıf arkadaşları, "Çok akıllı ve zeki bir arkadaşımızdı. Talas'ı iyi bilirdi. Kaybolacağına inanmıyoruz. Şu an sırası boş. Çok üzgünüz. Arkadaşımızın bir an önce bulunarak aramıza dönmesini istiyoruz" ifadelerini kullandılar.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 14:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?