5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Enerji Bakanı Kayseri'de

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerjide ülkenin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için yerli kaynakları aktif hale getirmenin şart olduğunu söyleyerek, "Ülkenin yüzde 2.5'lik doğalgazın üretimini en az yüzde 10'a çıkarmak hedefimizdir" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Kayseri'de, önceden müdürlüğünü yaptığı Kayseri ve Civarı T.A.Ş.'nin hizmet binasını ziyaret etti. Burada konuşan Bakan Yıldız, ilk hedeflerinin yerli kaynakları olabildiğince aktif hale getireceklerini söyledi. Enerji ithalatı ne kadar düşürülürse ülkenin o kadar karı olacağını vurgulayan Bakan Yıldız, ithalatın payını düşürmek için çalışmalarını genişleteceklerini kaydetti.

Bakan Yıldız, "Yerli kaynakları aktif hale getirmek istiyoruz. Rüzgar, hidro elektrik, termal, jeotermalını harekete geçireceğiz. Doğalgazın ancak 40'ta birini Türkiye'de üretebiliyoruz. Yeni saha alanları ile birlikte özellikle Karadeniz bölgesinden umutluyuz. İthalatın önünü ne kadar kesebilirsek ülkemiz için o kadar yararlı olacaktır. İthalatımızın 4'te birini enerji ithalatı oluşturmaktadır. Enerjide kendi ayaklarımızın üzerinde durmamız açısından yerli üretim şart oluyor. Doğalgazda ise ülkemiz yüzde 2.5'lik üretim yapabiliyor. Biz bunu yapacağımız yerli kaynaklarla yüzde 10'a çıkarmamız ilk hedeflerimiz arasındadır. İnşallah bunu başaracağız" şeklinde konuştu.

Konuşma öncesi Kayseri ve Civarı T.A.Ş. Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, Bakan Yıldız'a kuruluş kararnamesinin Türkçe ve Latince yazılı tablo hediye etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla krize yakalanmasının büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Bu kriz bundan 7 yıl önce olmuş olsaydı. Şu anda Türkiye, 70 yıl toparlanamayacak bir halde kalırdı" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak için geldiği Kayseri'de, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nın İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Bakan Taner Yıldız'ın yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve Sadık Yakut, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı.

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat, AK Parti'nin 8 yıllık iktidar döneminde önemli reformlara imza attığını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kendilerini bu göreve layık gören vatandaşlara hizmet etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

"MUHALEFET PARTİLERİ DÜNYADAKİ KRİZİ TÜRKİYE'YE MAL ETMEYE ÇALIŞTILAR"
Ardından kürsüye gelen AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, 2008 yılı itibariye işsizlik oranının yüzde 15'e çıktığını belirterek, dünyada ortaya çıkan krizin Ekim ayı itibariyle Türkiye'yi vurmaya başladığını söyledi. Türkiye'nin en büyük şansızlığının Mahalli İdareler Seçimleri'nin krizle birlikte bir araya gelmesi olduğunu vurgulayan Elitaş, "Muhalefet partileri dünyadaki olayı ört bas edip sanki dünyadan bağımsız gibi Türkiye'ye mal etmeye çalışarak halkımızı, esnafımızı iş adamlarımızda olağanüstü karamsarlık ortaya attılar. Milletin bakışını davranışını, olumsuz yönde etkilemek için gayret göstermişlerdir. Dünyadaki ekonomik depremden Türkiye'nin en az etkilenmesi için ister ana muhalefet olsun ister muhalefet olsun bu hassasiyeti göstermek mecburiyetindeydi. Ama her ne hikmetse bu hassasiyeti göstermediler.

Sadece 29 Mart'a göre endekslenip, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu biri bin yaparak milletimizin moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkilediler. 29 Mart'tan itibaren dalgalar duruldu. Fırtına dindi. Vatandaşın iyimser bakışları ortaya çıkmaya başladı. Bunu nereden görüyoruz. Ekonomi yönetiminin insan davranışlarını algılayabilip, onlara yön vermesi lazım. 29 Mart'tan itibaren tüketici güven endeksi yüze 63'de yüzde 84'e çıkmıştır. İnşallah bu aydan sonra daha da olumlu gelişmeler olacak" diye konuştu.

Yerel seçimlerin önemli mesajlar verdiğinin altını çizen Elitaş, "Seçmen açıkçası çeşitli kurum ve kuruluşlara mesaj verdi. İktidar olan AK Parti'ye, 'Beni iyi dinle, benim söylediklerime kulak ver. Türkiye'nin düzeni iyi bir şekilde devam ettir. Şu anda senden başka hiç kimseyi iktidara getirmeyi uygun görmüyorum. Davranışlarını, ekonomiyi okuma ve uluslararası ilişkilerini her konuda yeniden bir gözden geçir ona göre yola devam et' mesajı verildi. Seçmen, muhalefete ise 'Sen 29 Mart seçimlerine
gelirken bütün bu olumsuzluları pireyi deve yaparak ortaya çıkmana rağmen muhalefet görevini iyi yap. Ama hiç heveslenme benim seni iktidara getirmeye niyetim yok. Çünkü sizi daha önce iktidarda gördük. Hamd olsun, çok şükür iyi ki iktidarda dünyanın global krizi içinde AK Parti iktidarı vardır' mesajını gönderdi. Basın kuruluşlarına da önemli bir mesaj veren seçmen, 'Yalanı iftirayı bırak. Milletin gözü kulağı ol. Hem siyasetin hem toplumun gözü kulağı olup, olup bitenleri kamu oyuna duyurup, kamuoyu
oluşturulmasına katkı sağlayın. Çünkü hepimiz aynı gemide yaşıyoruz' diye gönderme yaptı. Seçmen, 'Ben parlamenter, demokratik sistemi kabul ettim. Laik sosyal demokratik Türkiye Cumhuriyeti devletini korumak ve kollamak görevi bana sandıkta verilmiş ben bu sandıkta gerektiği zaman gereken mesaj veririm. Hiç kimse kendi kulvarının dışına çıkmasın, hiç kimse durumdan vazife çıkarmasın herkes görevini layıkıyla yapsın' diye mesaj verdi" şeklinde konuştu.

"KRİZİN AK PARTİ HÜKÜMETİ DÖNEMİNE GELMESİ FIRSAT"
Ardından kürsüye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğru yapanın kuvvetlendiğini, yanlış yapanın zayıfladığını belirterek, bunun siyaset ve reel sektör içinde geçerli olduğunu söyledi. AK Parti olarak sürekli doğruları yapmaya gayret gösterdiklerini vurgulayan Bakan Yıldız, "Ülkenin idare edilmesiyle ilgili iradeyi herkesime yaygınlaştıracağız. 1960'lardan önce hatırlamayanlar olsa ağabeylerimizden duyup, okuyup görüyoruz. O dönemde iktidar ne derse muhalefet ters şeklini yapıyordu.
Biz seçimlerden AK Parti olarak kendimize bir kısım dersler çıkardık. Ama aynı şekilde muhalefetinde bundan aynı mesajları çıkarması lazım. Biz kendi üzerimize düşeni yapacağız onların da aynısını yapması temennisinde bulunuyoruz. İletişim dünyasında gelişmeler global krizle alakalı olayları daha hassas ve daha yakından takip etmemizi sağlıyor. Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla beraber bu krize yakalanmasından daha büyük bir fırsat olmamıştır. Bu kriz, 7 yıl önce olmuş olsaydı. Şu anda Türkiye 70 yıl
toparlanmayacak bir halde kalırdı. Allah bu ülkenin yüzüne bakıyor ki, bu krize bu iktidarla yakalattı. Bu krizi kimse istemiyor. Mademki başa gelmiş krizi en aza indirmek için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

"İSTİHDAMIN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMALIYIZ"
İstihdamın önündeki engellerin kalkması gerektiğini kaydeden Bakan Yıldız; "Türkiye'nin kalkınmasını kamu kaynaklarıyla olduğu kadar özel sektör kaynaklarıyla beraber büyüyeceğiz. Türkiye'nin büyümesini devlet kontrolünde birlik ve beraberlik içinde olmalıdır. O zaman biz özel sektörün işlerini hukuk içerisinde oluşturulan kurallar içinde mutlaka önünü açmak lazım. Yani Türkiye'de bulunan bütün müteşebbislerin önünü açmamız ve bunlarla ilgili yardımları hat safhaya çıkarmamız gerekiyor. Bugün kamu bir
işçinin istihdamı için 52-53 bin dolar para harcıyor. Bunlar az paralar değil. Yani bin kişi istihdam eden bir kuruluş devleti 50 milyon dolarlık bir yükten kurtarmış oluyor. O yüzden içimizde hiçbir kompleks duymadan bütün rahatlığımızla özel, kamu ayrımı yapmaksızın mutlaka istihdamın önündeki engelleri kaldırmalıyız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 16:26:49
Güncelleme :10 Mayıs 2009 Pazar 16:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 88.232.243.xxx Tarih : 10.05.2009 17:24:49

İlk önce biraz kendisine şekil düzen versin. İnsana benzesin. Bu görünüm ve şeklde insanlara hakaret etmesin.