3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Engelli gençlerin askerlik sevinci

Kayseri'de 15 bedensel engelli vatandaş, yemin ederek bir günlüğüne temsili askerlik yaptılar.

Askerlik kanunu kapsamında askere alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların askerlik görevlerini temsili olarak yerine getirmeleri için bir uygulama düzenlendi.

Sabahın erken saatlerinde 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'na gelen 15 engelli vatandaşın kayıt işlemleri ve tıraşları yapıldıktan sonra askeri üniformaları askerlerin yardımı ile giydirildi. Engelli gençleri askeri elbiseler içinde gören yakınlarının, mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Engelli vatandaşlar daha sonra yemin töreni için 223. Filo Komutanlığı Brifing Salonuna geçti. Burada düzenlenen yemin törenine 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral Mehmet Veysi Ağar, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Demiral, rütbeli askerler, 15 engelli vatandaşlar ve onların yakınları katıldı.

Temsili askerlik uygulamasına katılan engelli askerler adına konuşan İbrahim Ardıç, engelli vatandaşlar olarak askerlik görevini temsili olarak da yaptıkları için gururlu olduklarını belirterek, “Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yemin ederek katılmış olduk ve ifade edilemeyecek duygular içerisindeyiz. Bize bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra 15 engelli asker Türk bayrağı ve silahı tutarak askerlik yemini etti. Garnizon Komutanı Mehmet Veysi Ağar, engelli askerleri tebrik ederek bir konuşma yaptı. Ağar, “Bir günlük askerlik uygulaması dahilinde bizleri gururlandıran 15 engelli vatandaşımız, ettikleri yemin ile asker oldular. Hepiniz farklı yaşam koşullarından koparak bu kutsal ocağa bir günlüğüne dahi olsa gelerek yemin ettiniz ve asker oldunuz. Ettiğiniz bu yemini hayatınız boyunca unutmayın ve sadık kalın” diye konuştu.

Yemin töreninin ardından engelli askerler ile komutanlar hatıra fotoğrafı çektirdi. Garnizon Komutanı Mehmet Veysi Ağar, 15 engelli askere maket F-16 uçağı hediye etti.

Hediyelerin ardından 3 engelli asker Casa tipi nakliye uçağına binerek, asker selamı verdi. Osman Boz isimli engelli vatandaşın duygularını ifade ederken gözlerinin dolması, ve temsili de olsa askerlik görevini yaptığı için mutlu olduğunu ifade etti.
15 Engelli asker daha sonra 12'nci Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı'nda çeşitli incelemelerde bulunduktan sonra düzenlenen törenle terhis belgelerini aldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 17:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?