4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Engelli kadın polisi basına şikayet etti

10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri, Kayseri’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanılan törene, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, çok sayıda minik engelli çocuklar ve öğretmenler katıldı.

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen şenlikte bir araya gelen işitme engelli çocuklar, davul-zurna eşliğinde doyasıya eğlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinlik sırasında bedensel engelli Frides Mutlu isimli kadının feryatlarının yükselmesi dikkat çekti.

Trafik polisi tarafından özürlü aracının tören alanına alınmadığını söyleyen Mutlu, "Engelliler Haftası’nda bari bunu bize yapmasınlar. Bizi insan yerine bile koymuyorlar" demesi çevredeki vatandaşları da üzdü.

Vatandaşlar tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Frides Mutlu, basın mensuplarına polisin kendisine zorluk çıkardığını söyleyerek, uzun süre göz yaşı döktü.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlik daha sonra stadyumda devam etti. Stadyumda 104 engelli sporcu 50-100-200 metrede atletizm yarışlarına katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 15:15:17
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 17:41:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?