4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Engelli kardeşler yardım eli bekliyor

Kayseri'nin Tomarza ilçesi Emiruşağı köyünde yaşayan zihinsel engelli kardeşler, iki göz odalı eski evde tek başlarına yaşam mücadelesi veriyor.

Kayseri'nin Tomarza ilçesi Emiruşağı köyünde iki odalı ve harabeyi andıran evde yaşayan İbrahim Kurnaz (33) ve Mustafa Kurnaz (23) isimli zihinsel engelli kardeşler, uzanacak yardım elini bekliyor.

1929 doğumlu babaları Osman Kurnaz'ın 2000 yılında vefat etmesinden sonra anneleri Emine Kurnaz'ın zihinsel özürlü çocuklarına bakmayarak köyü terk etmesi ile kardeşlerin yaşam dramı başladı. Kendilerine bakacak kimseleri olmayan zihinsel özürlü kardeşlere, amcaları Mehmet Kurnaz (73) ve köylüler yardım ediyor.

Kardeşlerin bazı ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ifade eden amca Kurnaz, "Elimizden geldiğince biz ve köyüler bakmaya çalışıyoruz. Ağabeyimin 5 çocuğu vardı. Bunların ağabeyleri Amasya'da simit satarak geçimini sağlıyor. Köye hiç uğramazlar. 2 kız kardeşleri vardı, onlar da Kayseri'nin Hisarcık ve Erkilet beldelerine gelin gitti. Yani ağabeyi de kız kardeşleri de bakmıyor, hiç arayıp sormuyorlar. Anneleri de gittiği için tek başlarına ortada kaldılar. Kardeşlerden büyüğü olan İbrahim yine dışarı çıkıp geziyor ama küçüğü olan Mustafa evde yalnız kalıyor. Hava soğuk, tek başına evde ölecek diye korkuyoruz. Çocuklarımı, gelinimi, hanımımı gönderiyorum baksınlar diye ama her zaman yetişemiyoruz. Ölürler burada soğuktan, hiç kimse sahip çıkmıyor. İki kardeşin yerleri ve halleri perişan durumda. Tedavi edilme gibi bir imkanları yok, hastaneye gidemiyorlar. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık, yetkililerin bu kış gününde onlara yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.

Konuşabildiği kadarıyla kardeşinin sağlık kurumuna götürülmesini isteyen ağabey İbrahim Kurnaz ise yardım beklediklerini söyledi. Kardeşler evin bir odasında yemek yemeye ve ısınmaya çalışırken, diğer odada ise boş bir buzdolabı ve eski eşyalar ile odun parçaları bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 15:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?