5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Engelli öğrencilerden gösteri

Kayseri'de, Arif Molu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında sahne alan bir grup zihinsel engelli öğrencinin gösterisi beğeniyle izlendi.

Lise alanında düzenlenen etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Elmalı, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sivritaş ve ilçedeki okulların müdürleriyle, öğrenciler ve veliler katıldı. Türk Cumhuriyetleri'nin bayraklarının yer aldığı geçit töreninin ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, Nevruz ateşinin yakılması ile devam etti.

Okul Müdürü Ayhan Bekar, protokole 'Börk' dağıtırken, konuklara da nevruz şekeri ve çiçek dağıtıldı. Programda konuşan Okul Müdürü Ayhan Bekar, milletleri millet yapan unsurların başında milli kültürün geldiğini söyledi.

Bekar, "Milli kültürü oluşturan öğelerin arasında gelenek görenekler, töreler, törenler ve bayramlar önemli bir yere sahiptir. Dini bayramlarda, milli bayramlar fertleri ve toplumları birbirlerine yakınlaştırarak bütünleştiren ortak kültür değerleridir. Türk boylarının en köklü milli bayramı Nevruzdur. Nevruz bayramı tarihin bilinmeyen dönemlerinden bu yana akraba topluluklar ve Türk Cumhuriyetleri tarafından kutlanmaktadır" diye konuştu.

Yakılan Nevruz ateşi üzerinden atlayan protokol üyeleri ardından demir dövülüp, yumurta kırdı.Nevruz kutlamasında en çok alkışı ise, Fatih Özel Eğitim Kurumu'nda eğitim gören zihinsel engelli öğrencilerin sergilediği skeç ve gösteriler ilgi topladı. Farklı oyunlar sergileyen engelli öğrencilerinin üst üste çıkarak Türk bayrağını dalgalandırması katılımcılardan alkış aldı.

Kafkas halk oyunlarının ardından program ağaç dikme töreni ve nevruz yemeğiyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 13:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?