4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Engellilere Alanya tatili

Kayseri Anadolu Sakatlar Derneği Genel Merkezi tarafından 25 engelli aileleri ile birlikte Alanya'da unutamayacakları bir tatil geçirdi.

Engelliler Alanya'da geçirdikleri tatil süresince tarihi ve turistik yerleri gezip tekne turuna katıldılar. Dernek Genel sekreteri Fatma Oytun, bin 9'un üzerinde üyeleri olduğuna dikkat çekerek, "Bizim dernek olarak amacımız engelli ve engelli ailelerine yardım etmek onları topluma kazandırmak. Burada önemli olan engelli kardeşlerimizin dünyaya bakış açısını değiştirerek motivasyonlarını arttırmak ve topluma yararlı bir fert haline getirmek. Malesef Türkiye'de engellilerin sorunlarının çözümü noktasında kamu kurum ve kuruluşlarından gerekli desteği alamıyoruz. Ancak engellilerin sorunlarını gerçekten bilen ve yardımcı olan kişilerde yok değil. Alanya'da kaldığımız süre içersinde bize en büyük yardımı Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir ve Yazı İşleri Müdürü İlyas Şirin ve Cumhuriyet Karakolu memurları yapmışlardır. " dedi.

Alanya'da bir hafta boyunca tatil yapan engelliler Monlayt Otel'de kadılar. Engelliler arasında ilk kez deniz gören ve tekne turu yapanlarda vardı. Bazı engelliler mutluluktan gözyaşlarını tutamadılar.

Aynı zamanda Türkiye Engelliler Konfedarasyonu Genel Sekreteri’de olan Fatma Oytun, "Engelsiz bir Türkiye için çalışıyoruz. Seçim döneminde hatırlanıp sonra bir kenara itilmek istemiyoruz. Bizleri oy olarak gören kişilere buradan seslenmek istiyorum. Biz sadece bir oy değil Türkiye gerçeğiyiz. Bir ülke engellilerini refahı seviyesinde ilerlemiş ve kalkınmıştır. Engellileri bir kenara atıp onları seçimden seçime hatırlamak bir insanlık ayıbıdır. Bu tür davranışlar ne dinimizde ne de örf ve adetlerimize vardır." Dedi

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 14:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?