5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Engellilerin askerlik gururu

Kayseri'de 32 bedensel engelli vatandaş, yemin ederek bir günlüğüne temsili askerlik yaptı.

Kanun kapsamında askere alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların vatani görevlerini temsili olarak yerine getirmeleri için tören düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'na gelen 32 engelli vatandaş, kayıt işlemleri ve tıraşları yapıldıktan sonra askeri üniformalarını giydi. Engelli gençleri askeri kıyafetler içinde gören ailelerin mutlulukları dikkatlerden kaçmadı.

Engelli vatandaşlar daha sonra yemin töreni için 223. Filo Komutanlığı Brifing Salonu'na geçti. Burada düzenlenen yemin törenine 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Rıdvan Ulugüler, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Demiral, askeri erkan, 32 engelli asker adayı ve yakınları katıldı.

Temsili askerlik uygulamasına katılan engelli askerler adına konuşan Fethullah Sağır, askerlik görevini temsili de olsa yaptıkları için gururlu olduklarını belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yemin ederek katılmış olduk ve bu yemine hayatımız boyunca sadık kalacağımıza söz veriyoruz" dedi.

Daha sonra 32 engelli asker, Türk bayrağı ve silah tutarak yemin etti. Yemin töreni esnasında bazı engellilerin ellerinin kınalı olması dikkat çekerken, aileleri ise gözyaşlarına hakim olamadı.Garnizon Komutanı Rıdvan Ulugüler ise, 38 yıllık asker olduğunu ve 35 yıldır uçtuğunu söyledi.

38 yıllık görev hayatında bugünkü kadar heyecanlı anlar yaşamadığını ifade eden Ulugüler, bu duyguları yaşatan annelere ve engelli askerlere sonsuz saygılar sunduğunu kaydederek, "32 vatan evladımızın bir günlüğüne de olsa temsili askerlik yaparak aramıza katılmaları bizleri duygulandırdı. Biraz önce ettikleri yeminle birer havacı Mehmetçik oldular. Şu anda sizleri her türlü zorluğa göğüs gerip yetiştiren ve eğiten anne, baba ve yakınlarınızın şahitliğinde kutsal Türk bayrağı ve silahın üzerine el koyarak yemin ettiniz. Bu yemin sizlere sorumluluk, bizlere onur ve gurur vermiştir. Ettiğiniz yemini, hayatınız boyunca unutmayın ve sadık kalın" diye konuştu.

Yemin töreninin ardından engelli askerler ile komutanlar hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'ni anlatan slayt gösterisi izlendi. 4 engelli asker ve aileleri ise Casa tipi nakliye uçağına binerek asker selamı verdi.
32 engelli asker, 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı'nı gezdikten sonra törenle terhis belgelerini aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 18:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?