8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Eraslan adaylık başvurusu yapacak

ERASLAN ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPACAK

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eraslan, "Allah'tan mani gelmezse 18 Mart Cuma günü Ankara'ya gidip aday adaylık başvurumu yapacağım” dedi.

Seçimler ve siyaset gündemine ilişkin basın mensuplarının sorularını cevaplayan Mustafa Eraslan, 18 Mart Cuma günü genel merkezde milletvekilliği için aday adaylık başvurusunu yapacağını söyledi.

Sıralamayla ilgili bir soruya MHP'den aday adayı olmak isteyen herkesin değerli olduğunu ve adayların merkez yoklaması ile belirleneceğini ifade eden Eraslan, "Genel merkezimiz listede kimler olursa başarılı olunur diye çalışma yapıyor. Bir tane 1'inci sıra var. Genel merkez beni 9'uncu sıraya da koysa birinci sıra gibi çalışacağım" dedi.

Ülkücü kökenli olmaması ve merkez sağdan gelmesine ilişkin eleştirilerin hatırlatılması üzerine Eraslan, "Ülkesini ve milletini seven herkes bizim için ülkücüdür. Ben de kendimi onlardan sayıyorum. Ben ciddi bir MHP'liyim. 3 yıldır bu rozeti şerefle taşıdım. Taşımaya da devam edeceğim. Ben bu rozeti taktıktan sonra başkaları gibi eğer yanlış yaptıysam ona göre eleştirsinler” diye konuştu.

İthal adaylar konusundaki düşüncesi ve Kayseri'den aday adayı olacağı belirtilen Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu ile ilgili yöneltilen soruyu cevaplayan Eraslan, "Türkiye'ye mal olmuş kişilerin MHP'yi tercih etmeleri bizim için şereftir. Yusuf Halaçoğlu nereden aday olursa olsun MHP'den milletvekilidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 12:17:05
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 14:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?