30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Erciyes dağcıların vazgeçilmezi

Kayseri'nin simgesi Erciyes, hafta sonları dağcı akınına uğruyor. 

3 bin 916 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin 4. zirvesine sahip olan Erciyes Dağı, dağcıların zirvesine tırmanabilmek için uzun uğraş verdiği sayılı parkurlar arasında yer alıyor. 

Tırmanış mevsimi itibariyle en elverişli dönem olan ağustos ve eylül aylarında Norveç, Hollanda, İsveç ve Finlandiya başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinden yüzlerce dağcı Erciyes'te biraraya gelme fırsatını buluyor. Erciyes Kardelen Ekibi, Kar Kaplanları, Şafak Şahinleri ve Seygalan Yürüyüş Ekibi gibi Kayseri'de Erciyes'e düzenli tırmanış yapan gruplardan Erciyes Kardelen Ekibi, 1995 yılından beri her hafta sonu düzenli olarak Erciyes'e yürüyüş gerçekleştirerek zor bir işe imza atıyor. Erciyes Kardelen Ekibi'nin zorluklara alışkın olduğunu ifade eden Erciyes Kardelen Ekibinin lideri Salih Köylü, bu istikrarlarının Erciyes'e duydukları sevgi, özlem ve ekip içi uyumdan kaynaklandığını söyledi. 

Köylü, "Erciyes bizim bir sevgilimiz. Erciyes'i görmeden hiçbir iş yapamıyoruz. 11 yılı aşkın bir süredir süregelen bu özlemimiz artarak devam ediyor. Bu özlemimizi ancak haftada bir 5-6 saat süren yürüyüşlerimizle giderebiliyoruz. Keşke haftada birkaç kez yürüyebilsek. Erciyes'e 11 yıldır yürüyüş yapan 13 kişilik ekibimizle kısmet olursa daha uzun yıllar birlikte yürürüz. Bizim Erciyes'e olan sevgimiz herkese örnek olmalı, Erciyes'e sahip çıkılmalı ve büyük bir potansiyele sahip Erciyes, gelecek nesiller için doğal şekliyle korunmalıdır" dedi. 
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2006 Pazar 15:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?