1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Erciyes Dağı'nda insan figürleri

Erciyes Dağı'nın zirvesinde ve eteklerindeki şekilli kayalar ve insan figürüne benzer dağlar, görenleri hayrete düşürüyor.

Türkiye'nin en yüksek dağlarından olan Erciyes Dağı zirvesine tırmanan dağcılar, insan figürüne benzer dağlara ve değişik türde şekilli kayalara rastladıklarını bildirdi. Yaptıkları tırmanışlarda gördükleri şekillerden çok etkilendiklerini, Erciyes'in birçok yönünün daha keşfedilmediğini kaydeden dağcılar, 3 bin 916 metre yüksekliği olan Erciyes Dağı'nın yamaçlarında bulunan birçok volkanik tepenin adeta bir insan figürünü oluşturduğuna dikkat çekti.

Dağcılar, gördüklerinde gözlerine inanamadıklarını, Erciyes'in yamaçlarında bulunan volkanik tepelerdeki şekillerin şaşırtıcı olduğunu, buranın özelliğinin keşfedilmesi gerektiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2007 Pazar 16:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Serkan OK IP: 62.248.102.xxx Tarih : 9.08.2007 16:38:50
Erciyes Kayserimizin gerçekten büyük gururu ve simgesidir.Ben 27 yaşındayım ve burda doğup büyüdüm bazen gurbete çıktığımda en çok özlediğim heybetli ve asil duruşuyla Erciyes dağıdır.Fakat bu sene zirvesindeki karlarından ayrılması bizi oldukça üzdü.Göğsünde Yüce Yaratanın ismini her sene bulunduran bu mübarek dağda bu gibi saşırtıcı şekillerin bulunmasını normal görüyorum.teşekkür ederim.