5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Erciyes eteklerine gölet yapılıyor

HAYVANCILIĞI DESTEKLEMEK İÇİN SULAMA GÖLETLERİ YAPILIYOR

İç Anadolu'nun en yüksek dağı olan Erciyes Dağı eteklerinde, hayvancılığı desteklemek adına sulama göletleri yapılıyor.

Volkanik yapıya sahip olan Develi ilçesi Kulpak köyünde hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yağmur-kar ve sel sularının oluşturduğu gölet çalışması, köylülerin umudu oldu. İl genel meclis üyelerinin girişimleri ile başlatılan gölet çalışması sonrasında hayvancılıkla uğraşan köylüler rahat bir nefes aldı.

Kayseri İl Özel idaresi Tarım Daire Başkanlığı'ndan Sulama Laboratuar Müdürü Lütfullah Özdoğan, yaptığı açıklamada, yapılan göletin ülkede örnek teşkil edeceğini söyleyerek, "Erciyes Dağı'nın eteklerinde bin 400 rakımlı bölgede göletin oluşumu ve suyun tutulması sayesinde örnek bir çalışma olacaktır. Kayseri'de ilk defa başlattığı bu uygulama sayesinde yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik alanda 3 bin 300 ton su toplaması beklenen gölet sayesinde Erciyes dağı eteklerindeki yerleşim birimlerinde ve yaylaklarda hayvancılıkla geçimini sağlayan köylülerin en büyük sorunu hayvanlarını dağların başında sulama imkanlarının sınırlı olmasından kaynaklanması sebebiyle nedeniyle son yıllarda yaşadıkları sorunlara çare olmasını bekliyoruz" dedi.

Çalışmayı yapan Arı Gurup ve Ak Yapı temsilcisi Hüseyin Topakkaya, kaplamanın tamamlanmasının ardından göletin sızdırmazlık ömrünün yaklaşık 30 yıl olduğunu söyledi.

Köy Muhtarı Ramazan Abukan, köylerinde 700 kişinin yaşadığını, çoğunluğun hayvancılıkla geçindiğini belirterek, yapılan çalışmadan memnun olduklarını dile getirdi.

HAYVANCILIĞI DESTEKLEMEK İÇİN SULAMA GÖLETLERİ YAPILIYOR
HAYVANCILIĞI DESTEKLEMEK İÇİN SULAMA GÖLETLERİ YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 11:02:04
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 16:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?