5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Erciyes full çekiyor

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden birisi olan Erciyes'te yarıyıl tatilinin yaklaşmasıyla birlikte doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.

Dünyanın en iyi toz karına sahip 3917 rakımlı Erciyes Kayak Merkezi'nde hem turizmcilerin hem de tatilcilerin yüzü gülüyor. Doluluk oranının yüzde yüze ulaştığı ve Türkiye'de en ucuz kayak malzemelerinin kayak severlerin hizmetine sunulduğu Erciyes Kayak Merkezi'nde, turizmciler talepleri karşılamakta zaman zaman güçlük çekiyor. Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, kayak yapmanın yanı sıra telesiyej ile dağ gezintisi ve mangal keyfi yaparak aileleriyle birlikte mutlu bir hafta sonu tatili geçiriyor.
Final sınavlarının bitmesi ile birlikte Erciyes Kayak Merkezi'ne gelen üniversite öğrenciler ise sınav stresini kayak yaparak atmaya çalıştı. Yoğunluk nedeniyle kayak yapanlar ve kızakla kayanlar birbirlerine çarpmamak için büyük uğraş verdiler. Kayak severlerden Hakan Duru, 3 senedir kayak yaptığını belirterek, "Çok zevkli bir spor dalı. Herkesi davet ediyorum. Erciyes, Master Planı ile daha iyi bir yer olacak. Şuanda doluluk çok iyi ve yurt içi ile yurtdışından gelenler var" dedi.

Mersin'den gelen üniversite öğrencisi Hasan Cadun ise, "Denizden sıkıldığını ve hafta sonu tatili için kayak yapmaya geldiğini kaydetti. Cadun, "Düşe kalka kayak yapmayı öğrendim. Şuan her şey çok güzel gidiyor" diye konuştu.

Çağ Üniversitesi öğrencisi Pelin Tokat ise final sınavları bitince tatile girdiklerini belirterek, "Kayseri'ye ilk gelişim. Kayak yapmaya geldik. Gayet güzel bir ortam. Bundan sonra zamanım oldukça kayak yapmak için buraya geleceğim" şeklinde konuştu.
Erciyes Kayak Merkezi'nin sürpriz misafirleri ise Adana İncirlik Hava Üssü'nde görevli olan ABD'li askerler ve aileleriydi. Victor Maggeo ise ailesiyle birlikte geldiğini dile getirerek, "Erciyes Kayak Merkezi'ne ilk defa geldim. Dağ koşulları ve kar çok güzel. Erciyes'i ve Kayseri'yi sevdik. İzin günlerimizi burada değerlendirdiğimiz için son derece mutluyuz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 11:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?