2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Erciyes gelinliğini giydi

KÜRESEL ısınma nedeniyle bu yıl 3 bin 916 mletrelik zirvesinde bir dirhem kar kalmayan Erciyes dağı, mevsimin 5'inci karıyla birlikte kent sakinlerinin deyimiyle ‘Gelinliğini giydi.’

3 bin 916 metrede başlayan yağış, oteller ve tesisler bölgesindeki 2 bin 150 metre yüksekliğindeki Tekir Yaylası'na, ardından da, dağın eteklerindeki Hacılar İlçesi ve Hisarcık Beldesi'ne kadar indi. Etkili kar yağışının bu gün de sürmesinin beklendiği belirtilirken, kentte günün en düsük sıcaklığı 5 dereceye kadar düşünce, kazaklar ve paltolar dolaplardan ve sandıklardan çıktı.

Erciyes dağında son 3 gündür süren kar yağışı nedeniyle Tekir Yaylası'nda kar kalınlığı 7 santimetreye ulaştı. Dağın yüksek kesimlerindeki kar kalınlığı ise 20 santimetrenin üzerine çıktı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, geçen yıl aynı dönemde kuraklık olduğunu ve yağış gerçekleşmediğini, bu sezon ise Erciyes’e 5'inci kez kar düştüğünü söyledi. Yetkililer, Kayseri ve çevresini etkileyen yağışlı havanın yarından itibaren bölgeyi terk edeceğini, hava sıcaklığının hafta sonuna kadar kademeli olarak artarak, yeniden 20- 22 dereceye kadar ulaşmasını beklediklerini açıkladı.

DHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 18:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?