30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Erciyes Kayak Merkezi'nde hazırlıklar

Erciyes Kayak Merkezi'nde hafta boyunca devam eden kar yağışı, turizmcilerin sezon hazırlıklarını hızlandırmasına neden oldu. Bir çok turizm işletmecisi, erken gelen kar yağışının sevincini yaşarken, kayak severler ise sezon açılışını bekliyor.
 
Hafta boyunca Erciyes Kayak Merkezi'nde beklenen kar yağışının zamanından önce gelmesi turizmcileri ve kayak severleri sevindirdi.
Erciyes'te yapılan otel inşaat çalışmaları hızlandırılırken, pist üzerindeki temizleme ve yapım çalışmaları devam eden yeni kızak pisti için ise çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
 
Turizm İşletmecisi Mehmet Eğlenceoğlu, "Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl kar yağışının erken gelmesi turizmciler olarak bizleri çok sevindirdi. Bir kaç gün önce kar kalınlığı 15 santimetre iken son kar yağışından sonra kayak merkezinde kar kalınlığı yer yer 20 santimetreye ulaştı. Türkiye'de bulunan bir çok kayak merkezine göre Erciyes kayak sporunun en uygun fiyatla yapıldığı tesistir.
İnsanlara kayak sporunu tanıtmak ve onlara bu sporu sevdirmek için turizmciler olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl daha çok ilgi bekliyoruz. Özelleştirilen otellerin yapımları ve pist üzerinde yapılan değişiklikler karın erken gelmesiyle birlikte hızlandırıldı. Bu yıl yapılması planlanan 1.5 kilometre uzunluğundaki kızak pistinin çalışmaları da devam ediyor. Ayrıca Kayseri diğer kayak merkezlerine göre en ucuz kayak malzemelerinin satıldığı bir şehir. Kayak takımlarının fiyatları 500 YTL gibi fiyatlara satılırken, kayak kıyafeti ise 180 ile 200 YTL'ye mal edilebiliyor" dedi.
 
Erciyes Kayak Merkezi'nde kar yağışının devam etmesi durumunda kayak sezonunun 1 ay gibi bir süre içerisinde açılmasının beklendiği öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 11:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?