5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Erciyes Projesi'ne Arap ilgisi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi'ne Arap yatırımcıların ilgisi gün geçtikçe artıyor.

Geçtiğimiz günlerde bazı temas ve incelemelerde bulunan Ajman heyetinden sonra yine Birleşik Arap Emirlikleri'nden, aralarında Dışişleri Bakan Yardımcısı ile Emirates Fortune Group Firması'nın CEO'sunun da bulunduğu bir heyet Kayseri'ye gelerek Başkan Özhaseki'den proje hakkında bilgiler aldı.

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Kalkınma Ajansı'nın girişimleriyle Kayseri'ye gelen Birleşik Arap Emirlikleri heyetinde yer alan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve şirketin yönetim kurulu başkanı Ghanem Mohammed Al Mazroui ve Emirates Fortunes Group CEO'su Naser Muheyeldin'in yanı sıra şirketin ortaklarından Ali Al Doori ile Hussien Al Swaiel, ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile görüştü.

Burada kendilerine Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi hakkında bir sunum yapılan heyet, daha sonra Erciyes'e çıkarak mevcut tesisleri ve projenin uygulanacağı alanı gezdi. Burada da proje ve arazi hakkında ayrıntılı bilgiler alan heyet, daha sonra Sümer arazisi, Cumhuriyet Meydanı ve Kadir Has Stadı'nı da gezerek yetkililerden bilgi aldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 14:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?