4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Erciyes sezona 'merhaba' dedi!

İç Anadolu'nun en büyük dağı olan Erciyes Dağı'nda, yılbaşına bir hafta kala kayak sezonu açıldı.

Bölgede 4 gündür devam eden kar yağışının ardından Erciyes'te kar kalınlığı 46 santimetre olarak ölçülürken, kayak merkezindeki otellerde rezervasyon yapılmaya başlandığı bildirildi.

Türkiye'nin önemli dağlarından birisi olan Erciyes Dağı'nda kayak sezonu açıldı.

4 gündür aralıklarla devam eden kar yağışının ardından 3917 metre yüksekliğe sahip Erciyes Dağı'nda bugün öğleden sonra yapılan ölçümler sonrasında kar kalınlığının 46 santimetre olduğu bildirildi.

Sabah saatlerinde kar kalınlığının 38 santimetre olarak ölçüldüğünü kaydeden kayak eğitmeni Veysel Değirmenci, pistlerin kayak yapmaya uygun durumda olduğunu belirtti. Yılbaşına kısa bir süre kala kayak sezonun açılmasının güzel olduğunu ifade eden Değirmenci, "Bugün öğleden sonra kar kalınlığı 46 santimetre olarak ölçüldü. Önümüzdeki günlerde kar yağışı devam edecek. Pistler kayak yapmak için uygun durumda. Erciyes Dağı'nda canlılık başlayacak" dedi.

Kayak sezonunun açılmasının ardından Erciyes Dağı'na gelerek kayak yapan Ahmet Özkaya isimli vatandaş ise, kayak sezonun açılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 22:33:37
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 22:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat ulusan IP: 85.110.240.xxx Tarih : 25.12.2008 12:51:30

bn murat ulusan kayseri develi ilcesi sindelhöyük kasabasın da ikametkah etmek teyim ilçe mizin böylebir güzellie sahip oldun dan olduk ça gururduymaktayım vede çok seviyorum inşallah böyle düzeyde devam etmesini temen li ederim yani enazın dan gelir kaynagı oluyo kayseri ilimize teşekkür ederim herşey vatan için