1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Erciyes Tekir göleti kurudu

Kayseri'nin Hisarcık kasabasında bulunan Erciyes Tekir göleti de küresel ısınmadan dolayı meydana gelen kuraklıktan nasibini aldı. Son yıllarda yağış miktarının az olması nedeniyle, baraj göleti su seviyesi istenilen seviyeye bir türlü ulaşamamaktadır.

Geçtiğimiz günlerde Hisarcık Belediyesinin bu göleti besleyen kanaletlere yaptığı, temizlik ve bakım çalışmalarının büyük fayda sağlayacağını söyleyen Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral, Baraj göletinin Hisarcık kasabası için önem arz ettiğini söyledi. Veral, Beldemizin tarım alanlarının bu baraj göletinden sulanmasından dolayı, barajın doluluk oranı bizleri ve Hisarcık'lı hemşerilerimizi yakından ilgilendirmektedir.

Her yıl Eylül ayının başlarına kadar göletten aldığımız su ile sulama yapılabilirken, bu yıl Ağustos ayının başlarında tarım alanlarının sulanmasına son vermek zorunda kaldık. Yıllardır yüzde 85-90 civarında doluluk oranı olan göletimizin, bu yılki doluluk oranı yüzde 60 civarında oldu ve şu anda da yüzde 8 civarında bir doluluk oranı mevcuttur.

Barajın yapımı sırasında kullanılan ve barajın karşı kısmına geçmeye yarayan yol, bu yıla kadar hiç görülmemekteyken, şu anda baraj göleti ikiye ayrılmış durumdadır. Bir müddet daha yağış olmaz ise burada yaşayan balıklarda hayati tehlike arz edecektir" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 13:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?