3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Erciyes Üniversitesi 30 yaşında

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nin (EÜ) 30. kuruluş yıldönümü sebebiyle düzenlenen ödül töreninde 195 öğretim görevlisi ve 4 öğrenciye plaket ve takdir belgesi verildi.

Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen törene, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, EÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda ilk olarak Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından bir konser verildi. Ardından kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, günümüzde bilgi üretmenin ve bunu pratiğe dökmenin önemli olduğuna dikkat çekti.

30 yıllık geçmişe sahip Erciyes Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerin ilk olarak tercih edildiğini kaydeden Keleştemur, "Üniversite olarak her geçen gün gelişiyoruz. Bilgiye sahip olmayı ve bunu pratiğe dökmeyi amaçlıyoruz. Ülkemiz bilgi toplama konusunda pek başarılı değil. Ama bunun giderilmesi için çalışmalar başlattık. Bilimsel yayınlara üniversite olarak destek veriyoruz. 2009 yılında araştırma merkezleri kurulması konusunda bazı çalışmalar başlattık. Biyoteknoloji ve mühendislik alanında araştırma merkezi kurmak için harekete geçtik" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından, son bir yıl içerisinde üniversiteye atanan ve üniversite dışındaki yarışmalarda ödüller alan 195 öğretim görevlisi ile en yüksek puanla üniversiteyi tercih eden 4 öğrenciye plaket, gül ve takdir belgesi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 16:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?