5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Erciyes Üniversitesi'nde OGS devri

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde (EÜ), 16 Mart 2009 tarihinden itibaren sistemde kayıtlı kimlik kartı veya Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) araç etiketi olmayanların yerleşke içerisine giremeyecekleri bildirildi.

EÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, üniversite yerleşkesine giriş yapacak araçlara kayıtlı kimlik kartı ve OGS araç etiketi bulunması zorunluluğu getirildiği kaydedildi. Açıklamada, 16 Mart 2009 Pazartesi gününden itibaren başlayacak olan uygulama için araç sürücülerinin OGS etiketi için başvuru yapması istenildi.

OGS NEDİR?

OGS etiketi araç için düzenlenmiş bir elektronik geçiş kartıdır. Etiket, araç içerisinde ön cama sol üst köşede uygun bir konuma içerden yapıştırılmakta ve araç bariyere doğru yaklaştığında okuyucu cihazlar tarafından otomatik olarak algılanmaktadır.

Böylece etiket numarası okunmakta ve etiket yetkili ise araç geçişine izin verilmektedir. OGS etiketi sürücüye büyük bir kullanım kolaylığı sağlamanın yanı sıra; araçların giriş esnasında bariyer önündeki bekleme süresini ve kapılardaki trafik yoğunluğunu en aza indirmektedir. Bu sebeple kampüse giriş-çıkış yapanların OGS etiketi almaları zorunluluk haline gelmektedir.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 13:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?