5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Erciyes Üniversitesi'nden büyük başarı

Kayseri Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunları 2008 KPSS ve Hakimlik Sınavı'nda büyük bir başarıya imza attıkları bildirildi.

Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni 2008 yılında bitiren ilk mezunlar ÖSYM tarafından yapılan KPSS sınavının hem hukuk hem de genel yetenek alanlarında tüm hukuk fakülteleri mezunları arasında birinci oldu.

Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Kayar, sonuçların YÖK'e ait web sitesinde yayınlandığını belirterek, “Hukuk Fakültesi'nden mezun olan toplam 16 kişiden 11'inin girdiği ekim ayında yapılan idari yargı hakimlik sınavında 2, aralık ayında yapılan adli yargı hakimlik sınavında ise 6 kişi olmak üzere toplam 8 kişi başarılı oldu. Hakimlik sınavlarında sınava giren mezunların yüzde 75'inin başarılı olması olağanüstü bir başarıyı ifade etmektedir.

Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri geçen öğretim yılında, ilk defa katıldıkları Prof. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Kurgusal Duruşma Yarışması'nda da hukuk fakülteleri arasında Türkiye birincisi olmuşlardı. Mezunlarımızın başarılarında, şahsi çabalarının yanı sıra genç ve dinamik öğretim kadrosu, klasik hukuk eğitiminden farklı olarak az sayıda öğrenciye sıra dışı ve aktif hukuk eğitimi verilmesi, fakülte ve üniversite yönetimi ile hayırseverlerin sağladığı fiziki imkanlar ile uygun eğitim öğretim ve çalışma şartları etkili olmaktadır. 2008 KPSS ve Hakimlik Sınavı'nda gösterdikleri üstün başarılardan dolayı mezunlarımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Bu başarıda emeği ve katkısı olan fakültemizin öğretim elamanlarına, üniversite yönetimine ve fakülte binalarımızı yaptıran Özbıyık ve Göknar ailelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise, okul yöneticilerini ve mezunları başarılarından dolayı tebrik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 14:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?