4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Erciyes Üniversitesi'ne büyük ödül

Kayseri Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tefaruk Haktanır, İngiltere İnşaat Mühendisleri Kurumu tarafından her yıl geleneksel olarak verilen 'Benjamin Baker Medal Ödülü'ne layık bulundu.

İngiltere ve dünyada 80 bin civarında üyesi bulunan, uluslararası saygınlıkta bir kuruluş olan İngiltere İnşaat Mühendisleri Kurumu, her yıl teknik dergilerinde çeşitli inşaat mühendisliği dallarında yayımlanan makaleler arasında seçtiği en iyi makalelere ödüller vermektedir.

Köprüler, barajlar, tüneller, zemin mekaniği ve ulaştırma gibi konularda o yılın en iyisi seçilen makaleye Benjamin Baker Medal Ödülü verilmektedir. 2007 yılı için bu ödül, Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Tefaruk Haktanır'ında yazarı olduğu, “Taşkınlarda köprü memba kısmında artan ekstra akım derinliğini hesaplamak için pratik, uygulaması kolay ve sağlıklı sonuç veren yeni bir yöntem hakkındaki” makaleye verilmiştir. Benjamin Baker Medal Ödülü'nü kazanan bu makale, 2007 yılı için Üst Düzey Ödüller kategorisinde de en iyi 3. makale olarak seçilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 18:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?