5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Erciyes Üniversitesi'ne yeni ünite

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NE 1.5 MİLYON AVRO'LUK ÜNİTE

Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Tıp Fakültesi'nde, Nükleer Tıp Anabilim Dalı bünyesinde kurulan ve kanser gibi teşhislerde kullanılmak üzere Pozitron Emisyon Tomografi (Pet-Bt) ünitesi düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Pet-Bt Ünitesinin açılış törenine Vali Mevlüt Bilici, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahretten Keleştemur, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ve hastane personeli katıldı.

Açılış öncesinde Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kula 1,5 milyon Avro'ya mal olan ünite hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Kula, "Ünite, başta akciğer kanserleri, lenfomalar, melanolar, baş ve boyun tümörlerinin teşhisinde kullanılacak. Radyoterapi alacak hastalarda tümör dokusunun tespiti ve tedavi planlaması, tedavi sonrası evrelerinde ve tedavinin etkinliğinin değerlendirilmesi konularında kolaylıklar sağlayacak" diye konuştu.

Kayseri ve çevresindeki illere hizmet verecek olan ünitenin açılış kurdelesi, Vali Mevlüt Bilici, Rektör Fahrettin Keleştemur ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından kesildi. Davetliler, açılış sonrasında üniteyi gezdi.

Vali Mevlüt Bilici, ünitenin hastalara büyük faydalar sağlayacağına inandığını söyledi.

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NE 1.5 MİLYON AVRO'LUK ÜNİTE
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 12:10:00
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 12:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?