3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Erciyes'e anlamlı tırmanış

Kayseri'deki 20 amatör dağcı, Marmara Depremi'nin 9. yıldönümü nedeniyle Erciyes Dağı'na zirve tırmanışı yaptı.

Gazeteci Bekir Demirağ'ın Marmara depremine dikkatleri çekmek ve gereken tedbirlerin alınması konusunda ilgili kuruluşlara mesaj vermek amacıyla 2000 yılında başlattığı “17 Ağustos 1999'u Unutma Evlerimiz Çökmesin, Işığımız Sönmesin Erciyes Zirve Tırmanışı” etkinliklerinin 9'uncusu gerçekleşti.

Çobanini bölgesinde kamp kuran dağcılar, sabaha karşı saat 03.00'te kamp yerinden hareket edip Çobanini-Şeytanderesi kulvarını takip ederek, saat 07.00'de zirveye ulaştı.

Burada Türk Bayrağı ile flama açıp, Marmara depreminde yaşamlarını yitirenler için dualar eden dağcılar, daha sonra günün anısına zirve
defterini imzalayarak aynı kulvardan kamp yerine döndü.

Gazeteci Demirağ, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birinci derecede deprem kuşağı üzerinde yer aldığını anımsattı.

Türkiye'de defalarca büyük depremler olmasına ve binlerce vatandaşın yaşamını yitirmesine rağmen ne yazık ki deprem tehlikesine gereken ilginin gösterilmediğini belirten Demirağ, “Ben, Marmara bölgemizi yerle bir eden büyük depremin acısını paylaşmak, anısını daima taze tutmak ve tabii ki de bu arada gereken yerlere gereken mesajları verip, olaya duyarlılık gösterilmesini sağlamak adına bu tırmanışı başlattım. Bu tırmanışı da ekip arkadaşlarım ile birlikte sağlıklı bir şekilde tamamladım. Tırmanışa katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Tırmanışa Bekir Demirağ ile Ebubekir Güngör, Mehmet Ceyhan, Bekir Tatar, Seyit Ahmet Köse, İbrahim İşlertaş, Naci Gültekin Şeker, Sami Ayhan, Emrah Ayyıldız, Mithat Güngör, Nejmi Yolaldı, Abdurrahman Çelebi, İbrahim Doruk, İlhan Demiryürek, Ekrem Kavak, Mehmet Doğan, Mahmut Şahin, Mehmet Aksebzeci, Cafer Sungur ve Metin Alımlı katıldı.

AA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 10:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?