5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Erciyes'i dünya tanıyacak

Mirada Del Lago Hotel Genel Müdürü Namık Kemal Yalçınsu, Kayseri'deki Erciyes Dağı'na kış turizminde yabancı müşteri çekebilmek için önce Çekoslovakya daha sonra İran'da düzenlenecek turizm fuarlarına katılacaklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Yalçınsu, hafta içi otellerini doldurmak ve Erciyes'e yabancı misafirleri davet etmek için turizm fuarlarının vazgeçilmez bir fırsat olduğunu kaydetti. Yalçınsu, “Yurtdışı fuarlarda Erciyes'in reklamını yapacak ve onları buraya davet edeceğim. Yabancı konuklarımıza her şey dahil konaklama ile hafta içi günlerde ağırlamak istiyoruz. 15-16 Ocak 2009'da Çekoslovakya Prag'da turizm fuarına, ardından 23-24 Ocak'ta ise İran'daki acenteler fuarlarına katılarak Erciyes'e müşteri çekmeyi hedefliyoruz. Türkiye'nin birçok ilini ziyaret ettik. Artık hedefimiz dış pazarlar. Yabancıları Erciyes'e getirdiğimiz zaman, bu gelen turistler hafta içi Kayseri'ye inerek alışveriş yapmak isteyecek. Sivas Caddesi'nde, Alpaslan Mahallesi'nde ve şehrin birçok yerinde yabancı turistleri görmeye başlayacağız. Kayseri bu değişikliğe hazırlansın. Esnafımız 1-2 yıl sonra İranlı, Avrupalı ve Rus turistlere uygun şekilde hazırlıklarını yapsın, işyerlerinde İngilizce, Rusça ve Farsça bilen personel bulundursun. Çok yakın zamanda iddia ediyorum kış turizminde, Kayseri ve Erciyes'in çehresi aynı zamanda müşteri profili değişim gösterecek. Bu turistler önceki yıllarda Palandöken veya Uludağ'a gidiyorlardı. Şimdi Erciyes'e de gelecekler. Erciyes'te pastadan pay almaya başlayacak. Erciyes ve Kayseri'nin kış turizminden elde edeceği payı artırmak için yurtdışı pazarlar bizim en büyük hedefimiz. Günümüzde Avusturya'nın bir şehrinde ve küçük bir kış turizm kasabasında elde edilen yıllık turizm geliri, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin yıllık gelirinin en az 3 katı büyüklüğüne eşdeğer miktarda olmaktadır” dedi.

Şu anda Mirada Del Lago Hotel'de müşterilerinin ücretsiz olarak faydalandığı 600 metre uzunluğunda baby lift kayak pistinin olduğunu vurgulayan Yalçınsu, önümüzdeki yıldan itibaren daha uzun mesafeli mekanik bir tesis yapmayı düşündüklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 15:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?