1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Erciyes'in zirvesinde çiğ köfte keyfi

Kayseri'de bir grup dağcı, Erciyes'in zirvesinde çiğ köfte yedi.

Kayseri'de 1995 yılında kurulan Erciyes Kardelen Ekibi üyesi 7 dağcı, 8 saati bulan uzun bir tırmanışın ardından Erciyes'in zirvesine ulaştı. Zirvede Türk bayrağını dalgalandıran ve zirve defterine duygularını aktaran dağcılar, daha sonra zirvede yere serdikleri sofrada yoğurdukları acılı ve cevizli çiğ köfteyi afiyetle yedi.

Eşsiz manzara eşliğinde yufka ekmek ve marulun içerisine sardıkları çiğ köftenin tadına bakan dağcılardan Abdulkadir Çapacıoğlu, Sabih Köylü, Muharrem Arı, Necmi Somtaş, Ömer Arı, Halil Çalap ve Mehmet Fatih Kaymaz, "Herhalde Erciyes'in zirvesinde çiğ köfte yiyen ilk dağcı grup biziz. Erciyes Kardelen Ekibi olarak ilklere imza atan grubumuz Erciyes'in 3916 metre zirvesinde çiğ köfte yiyerek bir ilki gerçekleştirdi. Erciyes'in zirvesinde çiğ köfte yemek bambaşka" dedi.

Dağcılar çiğ köfte ziyafetinden sonra Şehitler Deresi parkurundan inerek Kayseri'ye döndü.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2007 Cumartesi 18:33:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Muhammet Feyyaz CİHANGİROĞLU IP: 78.162.210.xxx Tarih : 14.12.2007 01:27:30

ELAZIĞ'dan gagkoş feyyaz; erciyesin zirvesinde çiğköfte yiyen dağcı grubuna tebrikleri ile birlikte saygılarını arz eder.O dağcı grubunda bulunan FATİH KAYMAZ abisinin ellerinden öper ve başarılarını diler.Umarım o dağcı grubu birgünde Harputun Süt Kalesinde gagkoşların meşur yurtbaşı orciğini (cevizli sucuk) yerler.