4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Erciyes'te kayak mevsimi açıldı

Toz karı ile kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi’nde sezon açılışı yapıldı. Son yağışlarla birlikte Erciyes Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 1 metreyi aşarken, turizmciler bu kış Erciyes’ten oldukça umutlu.

Kayseri Kayak Öğretmenleri Derneği Başkanı Ahmet Yalçın, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes’de kayak sezonunu açmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Yalçın, "Erciyes’te, kayak sezonunu açmış bulunmaktayız. Bu sezonu nispeten daha erken açtık, kar her zaman olduğu gibi muhteşem. Sporseverlerin rahat etmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Kayseri’ye 20 km uzaklıkta olan Erciyes Kayak Merkezi’nin yolları her zaman ulaşıma açık. Pistlerimiz her türlü sporcunun rahatça kayabileceği hem düz ve hem de engebeli bir yapıya sahip. Ayrıca pistin kenarında bulunan direklere yapılan aydınlatma sitemi sayesinde kayak yapmak isteyenler gece saatlerinde de kayak yapabilirler. Bütün sporseverleri Erciyes Kayak Merkezi’ne bekliyoruz" diye konuştu.

Erciyes Kayak Merkezi’nde bu yıl telesiyej ücretleri, tek çıkış 5 milyon, 5 çıkış 18 milyon, 10 çıkış 33 milyon, yaya olarak gidiş-geliş ise 8 milyon lira olarak belirlendi. Hafta sonunu kayak yaparak değerlendirmek için Erciyes’e gelen sporseverlerin yanı sıra, kimi aileler ise kayak yapanları izleyip dağın temiz havasını teneffüs ederek mangal keyfi yaptı. Bir metreye ulaşan kar kalınlığı ile sezonu açan Erciyes’e, bu sene de yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi bekleniyor.

kayseri
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 12:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?