1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Erciyes'te kayak sezonu açıldı

Erciyes Kayak Merkezi'nde oluşan 35 santimetrelik karla kayak sezonu açılırken, vatandaşlar kayak merkezine akın etti. 

Erciyes Kayak Merkezi'ndeki turizimcilerin yüzü, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kar yağışıyla güldü. Birkaç aydır beklenen kar yağışının bir türlü gerçekleşmemesi, kayak sezonunu açamayan turizimcilerde hayal kırıklığı ve üzüntüye neden olmuştu. Erciyes Kayak Merkezi'nde oluşan 35 santimetrelik karla kayak sezonu açılırken, vatandaşlar çocuklarıyla birlikte Erciyes'e akın etti. Erciyes Dağı'nda kayak yapmanın keyfini çıkaran vatandaşlar, mangalda sucuk yapmayı da ihmal etmedi. Erciyes Kayak Merkezi'nin sezonu açtığı ilk günde Adana Çukurova Üniversitesi'nden misafirleri vardı. 

Sezonun açılmasıyla Erciyes Kayak Merkezi'ni görmeye gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Erciyes ile ilgili hazırladıkları projeyi uygulamaya geçirmeleri durumunda, önümüzdeki yıllarda Erciyes'in kar yağışını beklemesine gerek kalmayacağını söyledi. Yaklaşık 100 milyon Euro'luk bir masrafla büyük bir proje hazırladıklarını belirten Başkan Mehmet Özhaseki, Palandöken'in 2011 Kış Olimpiyatları'nı almasını mutlulukla karşıladıklarını, ancak basit tesislerle bu şampiyonaların devamının gelmeyeceğini belirtti. Başkan Özhaseki, "Bu yıl sezon çok geç açıldı. Eğer biz düşündüğümüz, şu anda hazırlattığımız projeyi uygulayabilirsek, resmi formaliteleri uygular, kaynak sorununu da çözersek, önümüzdeki yazın ortalarında inşaat çalışmalarına başlarız. İnşaattan sonra da alınması gereken tüm mekanik tesisleri alırız. Bu projeyi uyguladığımız zaman, karın yağışına çok bağımlı olmadan, kar çok geç yağacak olsa da biz sezonu erkenden açabiliriz. Bizim hazırladığımız proje 3 bölümden oluşuyor. Hisarcık ve Hacılar'dan başlayan 6 tane mekanik tesisin olduğu, zirvelere rahatça çıkılıp, inilebilecek, 50 kilometre civarında pistin bulunduğu, 102 adet kar makinesinin yer aldığı bir proje hazırladık. Projenin birinci kısmında 100 milyon Euro'luk bir masraf gözüküyor. Bu parayı temin edebilirsek, bir ya da 2 yıl içerisinde kendisini amorti edecek ve aynı zamanda Kayseri'ye büyük getirisi olacak. Bunu gerçekleştirdiğimiz taktirde, kar erken yağmış geç yağmış pek fark etmeyecek" dedi. 

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nin 2011 Kış Olimpiyatları'nı almasını da değerlendiren Mehmet Özhaseki, "Palandöken'in 2011 Kış Olimpiyatları'nı almış olması bizim için de gurur verici bir olay. Emin olun, Palandöken'de alınan bu başarı nedeniyle hiç içimizde bir kıskançlık duygusu oluşmadı. Erzurum da ülkemizin bir parçası. Ancak şunun çok iyi bilinmesi gerekiyor. Siz elinizdeki basit tesislerle bir takım şampiyonalar alıyorsanız, bunun devamı gelmez. Yurt dışında 600 civarındaki kayak tesisinde envai çeşit güzellik yapılmışken, oradaki kayakseverlerin ihtiyacı mükemmel şekilde karşılanmışken, yılın 12 ayı boyunca birçok aktivite düzenlenmişken, siz çıkıp 2 tane pistinizle övünerek bir şampiyona almış olabilirsiniz. Bu güzel bir hadise, inkar etmiyorum. Ama bunun devamı gelmez. Eğer ki biz Türkiye olarak Uludağ, Kartalkaya, Palandöken ve Erciyes ile yurtiçi ve yurtdışından turist çekeceksek, devamlı olarak şapiyonalar alacaksak, dünyada kayak merkezlerinin geldiği noktayı görmemiz lazım. Kendi kendimizi aldatmanın bir manası yok bence. Şu anda yapılacabilecek tek şey, şu elimizdeki projenin hayata geçirilebilmesi için hep birlikte bir şeyler yapmaktır. Bu sadece Büyükşehir Belediyesi ile olmuyor" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2007 Pazar 18:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?