5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Erciyes'te snowboard keyfi

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes Dağı'nda, bazı kayakçılar gece yarısına kadar snowboard yaparak stres atıyor.

Dünyanın en iyi toz karına sahip 3 bin 917 rakımlı Erciyes Dağı'ndaki kayak merkezinin doluluk oranı turizmcileri ve tatilcileri sevindiriyor.

'Facebook' isimli paylaşım sitesinde oluşturdukları 'Erciyes Kayak Merkezi' isimli grupla organize olan 20 genç ise gece kayağı yapıyor. Gece geç saatlerde ve hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü zamanlarda snowboard ve kayak yapan gençler, günün verdiği stresi ve yorgunluğu atıyor.

Paylaşım sitesi aracılığıyla bir araya gelen kayakçılardan Umut Aksu, kayakseverleri gece kayak yapmaya davet ederek, "Facebook'taki arkadaşlarımızla bir araya gelerek kayak yaptık. Gece kayağı bizim için farklı bir eğlence. Bugüne kadar hep gündüz kayıyorduk. Bundan sonra sık sık gece kayağı yapacağım. Gece kayak yapmanın tadı farklı" dedi.

Hilal Kavukoğlu isimli kayaksever ise gece kayak yapmaya yeni başladığını belirterek, "Bu saatlerde pist fazla kalabalık olmuyor. Hiçbir tehlikesi de yok. Elimden geldiği kadar gece kayağı yapacağım" diye konuştu.

Erciyes Kayak Merkezi işletmecilerinden Burhan Çalapkorur ise doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını kaydederek, turizmciler olarak müşterilerinin her türlü talebini karşılamaya özen gösterdiklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 14:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?