5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Erdoğan muhalefete yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemediklerini ve yedirtmeyeceklerini belirterek, "Bu adımları attığımız için rahatsız olan bazı çevreler var. Sayın Baykal da onların avukatlığını yapıyor. Bunun içinde eline almış bir dosya, kapı kapı dolaşıyor. Bizi onlarla tehdit edemezsin. Türkiye bir hukuk devletidir, eğer bir şey biliyorsan yargıya git. Dürüst ol. Onun yeri meydanlar değildir. AK Parti bütün dosyaları ile aktır" dedi.

Başbakan Erdoğan, miting ve açılışlara katılmak üzere Kayseri'ye geldi. İlk olarak Cumhuriyet Meydanı'na gelen Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, platforma çıkarak halkı selamladı. Platforma çıkarılan bir çocuğu seven Erdoğan, kendisine verilen Kayserispor takımının atkısını da taktı. Bir süre dinlendikten sonra tekrar platforma çıkarak halka hitap eden Başbakan Erdoğan, bütün ilçe isimlerini söyleyerek herkesi selamladı.
 
Bir kez daha Kayseri'de olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Başbakan Erdoğan, Kayseri'ye her geldiğinde büyük değişimi, gelişimi gördüğünü söyledi. Başbakan Erdoğan, "Kayseri büyük gelişim ve değişim ile Türkiye'nin örnek şehirlerinden. İstiyoruz ki bütün şehirlerimiz Kayseri'nin yaptığını göstersinler, bu seviyeyi yakalasınlar. Bunun için canla başla çalışıyoruz. Kayseri sadece kendi bölgesinin değil Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı başarmış. Bizim görevimiz bugün gelinen nokta ile yetinmemektir. Belediye hizmetleriyle, üretimle, dayanışma ile Kayseri daha çok büyük hedefleri gerçekleştirecek bir şehirdir. Kayseri bizim gözbebeğimizdir. Kayseri bizim medarı iftiharımızdır. Kayseri ile Kayseri'nin gönlü zengin insanlarıyla gurur duyuyoruz. Biliyorsunuz sadece büyük düşünebilen yöneticimler, milletin gücünü harekete geçirebilir. Sadece büyük düşünebilenler. Doğru ve hakkaniyetli liderler, toplumun gücüne güç katabilir. Kayseri bu yönde doğru tercih yapan bir şehirdir" dedi.

"CHP YANDAŞI MEDYAYA SESLENİYORUM"

Konuşmasında medyayı ve CHP'yi de eleştiren Başbakan Erdoğan,
"Şimdi medyaya sesleniyorum. Bak malum medya işte, eğer boşluk istiyorsanız arka taraf boş. Meydana sesleniyorum, meydana bak. Tabi bunu söylerken CHP yandaşı medyaya sesleniyorum. Onu da biliyorsunuz. Heyecanınız onlara en büyük cevabı teşkil ediyor. Gelirken havaalanından buyana vatandaşlarımın heyecanını gördüm. Duygulandım. Hamdolsun, demek ki istikamet güzel. 2002, 2004 ve 2007 seçimlerinde olduğu gibi 29 Mart'ta da bunu Kayseri ve Türkiye kanıtlayacak. Demokrasi, hukuk, adalet, üretim ve istihdama verdiğiniz destekten dolayı sizleri kutluyorum. Bu duygularla diyorum ki 'Sen Türkiye'sin büyük düşün', sen Kayseri'sin, çünkü Kayserili küçük düşünmez. Türkiyeli küçük düşünmez. Biz büyük düşünürüz" dedi.

"BENİM ALDIĞIM TERBİYE VE EDEP DERSİ, SANA CEVAP VERMEYE MÜSAADE ETMEZ"

Mehmet Akif Ersoy'un mısralarından da alıntı yapan Başbakan Erdoğan, "Siz vefanın, dostluğun, kardeşliğin, güvenin ve istikrarın ne anlama geldiğini iyi biliyorsunuz. Sizler sayesinde bu şehrin uzun zamandır huzur ve istikrarı var. Biz AK Parti'yi kurduğumuz ilk günden buyana hep aynı şeyi söyledik. Bu millete hizmet etmek için yola çıktık, milletimizin efendisi olmak için değil hizmetkarı olmak için yola çıktık. Menfaatimiz, bu milletini menfaati neyse o oldu. Türkiye'nin çözülmeyecek hiçbir meselesi yoktur. Yeter ki kardeşliğimizi koruyalım. Geleceğin Türkiye'si için inanmayanlarla bizin işimiz olmaz. Milletin onurunu korumak ve bu ülkenin duruşunu sergilemek için dimdik ayaktayız. Bu ülkenin menfaatlerine zarar getirmeyiz ve kim ne derse desin adam gibi dururuz. Sayın Baykal Sinop'ta bazı ifadeler kullanmış. Şahsımla ilgili bazı ifadeler kullanmış Sayın Baykal. Beni bu makama sen getirmedin, beni bu makama milletim getirdi. Fakat senin bu milletle aran yok ki. Sen bu millete televizyondan bakıyorsun.
Televizyondan bakınca görünmez, millet burada görülür. Benim aldığım terbiye ve edep dersi, sana cevap vermeye müsaade etmez. Yoksa sana çok iyi cevap veririm. Ama siyaseti bıraktıktan sonra bu makamı bana emanet eden milletime bu densiz bir saygısızlık yapan birini, yasal haklarımı kullanarak hukuka götüreceğim. Her gelişimizde sizin karşınıza alnımız ak, başımız dik olarak geldik. Sizden helallik istedik, sizlerde verdiniz. Hamdolsun yüzünüzü karaya çıkarmadık, emanetinize hıyanet etmedik. Milletimizin
başını eğdirmedik eğdirmeyeceğiz" dedi.

"BUNLAR KENDİLERİNE YANLIŞ KILAVUZ SEÇİYORLAR"

Konuşmasında Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli'yi sürekli eleştiren Başbakan Erdoğan, "Değerli kardeşlerim biz göreve geldik, gayrı milli hasıla 230 milyar dolardı. 2008 sonu itibariyle bunu 750 milyar dolara getirdik. 6 senede bunun üzerine 520 milyar dolar ilave ettik. Nereden nereye. Biz buyuz. Devlet nasıl borçlanıyordu biliyor musunuz? 100 liraya 63 lira faiz veriyordu. Biz göreve geldiğimizde, Merkez Bankası'nın gecelik faizi yüzde 10.5, normal bankalar 13'tür. Nerden Nereye. Sayın Baykal işsizliği önleme dersi veriyor, sen önce bunları öğren. Enflasyon yüzde 30'du, şimdi ise yüzde 9.5. 30 nere 9,5 nere. Sayın Bahçeli durmadan konuşuyor. Sayın Bahçeli, bu rakamlar senin döneminin rakamlarıdır. Benim milletim bahçeliye 5 yıl görev verdi, söyleyin ne yaptı. 3.5 yıl kalamadı, ben götüremem diyip çekip gitti. Bunlar devlet yönetemez. Sayın Bahçeli döneminde 30 milyar dolar IMF'den borç alındı. Şimdi IMF karşıyız diyorlar. Sayın Bahçeli ne hükümeti AK Parti'ye ne kadar borçla devrettiğiniz, 23.5 milyar
dolar devrettiler. Şimdi bizim IMF'ye borcumuz 8 milyar dolar. Nereden nereye. Siz borçlandınız, biz ödedik. Yalan yanlış beyanlarda bulunuyorlar. Ama bunlar kendilerine yanlış kılavuz seçiyorlar. Problem burada" dedi.

"ZALİMLERİN KARŞISINDA, MAZLUMLARIN YANINDA OLDUK"

Türkiye'nin AK Parti hükümeti döneminde görmediği hizmetlerle baş başa kaldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Kayseri'de yapılanları size anlatmama gerek yok. Raylı sistemden tutun altyapı çalışmalarına varıncaya kadar, kapalı spor salonundan şehir stadyumuna kadar. Bu mitingimizi statta yapmayı düşeeli küçük düşünmezündük, ama Sayın Başkan Özhaseki ufak tefek bazı eksiklikler var dedi. Fenerbahçe maçında açmayı planladık, bizde tamam dedik. Önemli olan Kayserimizde devlet-belediye el bileğiyle bu işleri yapmak. İş bilenin kılıç kuşananındır. Sayın Bahçeli gelsin göstereyim. Bunların bu ülkede dikili ağaçları var mı? 3.5 yıl iktidarda kaldınız ne yaptınız. Kaç yol, hastane, okul yaptınız, eğitimde, emniyette, tarımda ne yaptınız. Bunları bir sorun. Bu yönetim anlayışıyla gönüller kazandık, halkımızın ülkelerden ülke olmadığını gösterdik. Huzuru, barışı tesis ettik. Şimdi daha büyük rüyalarımız var. Biz şu terbiye ile zalimlerin karşısında, mazlumların yanında olduk. Onun için daha lise çağlarında
bizi yetiştiren hocalarımız o terbiyeyi verdiler. Hep 'zalimin, zumlun karşısında olacaksınız' dediler" şeklinde konuştu.

Konuşmasına Mehmet Akif Ersoy'un dizelerinden alıntılar yaparak devam eden Başbakan Erdoğan, "Sizlerle gurur duyuyoruz. 29 Mart inşallah yeni bir bahar olacak. Yeni bir dirilişin, uyanışın miladı yapmak istiyoruz. Bugün dünden nasıl daha iyi bir gün ise yarında bugünden daha aydınlık olacak. Bu ülkede menfaatlerini istikrarsızlığın üzerine inşa etmek isteyenler var. Yolsuzluğa prim vermedik, hortumlar kesilince birileri feryat etmeye başlardı. Çünkü alışmışlardı ne istiyorlarsa alıyorlar, ama şimdi alamıyorlar. Dolayısıyla rahatsız oluyorlar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedik yedirtmeyeceğiz. Bu adımları attığımız için rahatsız olan bazı çevreler var. Sayın Baykal'da onların avukatlığını yapıyor. Bunun içinde eline almış bir dosya, kapı kapı dolaşıyor. Onunda yakında çıkacak. Bizi onlarla tehdit edemezsin, Türkiye bir hukuk devletidir, eğer bir şey biliyorsan yargıya git. Dürüst ol. Onun yeri meydanlar değildir. AK Parti bütün dosyaları ile aktır" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin Hazine'nin yaptığı yardımları hukuksuz olarak kullandıkları için CHP'yi mahkum ettiğini de ifade eden Başbakan Erdoğan, "Sen partinin kasasını yönetemiyorsun, Türkiye'yi nasıl yöneteceksin. Önce partiyi yönet, sonra gel Türkiye'yi yönet. Her şey ortada. Zannediyorlar ki akılları bulandıracaklar. Benim milletim uyanıktır" dedi.

Yaşanan ekonomik krize de değinen Başbakan Erdoğan, "Dünyada bir kriz yaşanıyor. Hamdolsun Türkiye onlara oranla yok denecek kadar etkilendi. Dünyada bankalar el değiştiriyor, Türkiye'de kapatılan bir banka var mı? 2001 krizinde Türkiye'de 46 banka fona devredildi, maliyeti 40 milyar dolar. Kimin cebinden çıktı bu paralar, milletimin. Sayın Bahçeli bunlardan bahsediyor mu. Ama bütün bunlara rağmen bütün bankalarımız ayakta. Şimdi bunlar bundan rahatsız oluyorlar. Sıkıntılarımız var, inşallah sizlerle bu sıkıntıları aşacağız" dedi.

Kayseri'de tarım, eğitim, sağlık, KÖYDES, BELDES, ulaşım ve sosyal yardımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, "Bu eller havada birleştikçe, bizim yarınlarımızı kimse karartamayacaktır. Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda 29 Mart hayırlı olsun, gününüz kutlu olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Durmak yok hizmete devam. Ayrılıyoruz, ayrılırken ahbap, komşu hepsine tek tek gidecek miyiz analar, bacılar. Durmak yok, hepsine gideceğiz. 29 Mart'ta da sandıkai küçük düşünmezlarda AK Parti bir başka coşku ile çıkacaktır" dedi.

Belediye başkan adaylarını kalabalığa tanıtan Başbakan Erdoğan, eşi emine Erdoğan ile birlikte halka karanfil dağıttıktan sonra raylı sistem aracı ile Atatürk Spor Kompleksi'ne geçti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 16:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?