3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Erdoğan'dan 41 kere 'maşallah'

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 4 No'lu Genişleme Alanı'nda geçen yıl temelini attığı 139 fabrikadan 41'nin açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kayseri'ye de Türkiye'ye de 41 kere maşallah" dedi...

"Hükümetin aldığı tedbirler sokağa, sofraya yansımıyor" diyenlere seslenen Başbakan Erdoğan, "Neden burada olduğumuzu iyi düşünün" diye konuştu. Erdoğan konuşmasında ayrıca, 5084 Sayılı Teşvik Yasası ile açılan tesislerdeki istihdam oranının 160 bini aştığını belirterek, planlı kalkınma hamlesinin önemli ayağı olan organize sanayi bölgelerinin ekonomiye katkısına vurgu yaptı. Törende söz alan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de, iflas etmiş haldeki bir Türkiye'yi bugünlere getirdiklerini söyledi.

Bazı açılışlar yapmak ve yatırımların temelini atmak üzere beraberinde Meclis Başkan Vekili Sadık Yakut, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve bölge milletvekilleriyle birlikte Kayseri'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi'nde geçtiğimiz yıl temelini attığı 139 fabrikadan 41'nin açılış törenine katıldı. Başbakanın açılışını gerçekleştireceği 41 fabrikanın bulunduğu bölgede sıkı güvenlik önlemleri alınırken, K-9 polis köpeği Pubzi ile başbakanın konuşma yapacağı kürsüdeki bomba araması dikkat çekti.

Törende bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, bir sene önce bu bölgede temel atıldığını hatırlattı. Gül, "Genellikle Türkiye'de toplu konutların temeli atılır; ama biz toplu fabrikaların temelini attık ve şimdi de toplu fabrika açılışını gerçekleştiriyoruz. Yine bir şeye dikkat çekmek istiyoruz, biraz sonra başka temel atma ve açılışlar yapacağız. Eskiden bunların biri için biraraya gelirdik. Şimdi bunları toplu halde yapıyoruz. Hükümetimizden önce buradaki fabrika sahiplerinin de, çalışanlarının da ne acılar çektiğini biliyoruz. Bugün çok şükür ki hükümetimiz kararlı, istikrarlı, kısa yerine uzun soluklu politikalar, uzun vadeli planlar yaparak bugünkü ortamı yakaladık. Türkiye bu ortamı kendiliğinden yakalamadı. İflas etmiş bir müesseseyi düzlüğe çıkartmak kolay değil. Biz iflas etmiş Türkiye'yi bu hale getirdik. Hepiniz seyrediyorsunuz, başbakanımız dahil hiçbirimiz evimizde, yataklarımızda nadir gün geçiriyoruz. Türkiye'deki siyasilerin beceriksizliğinin bedelini işçi kardeşlerimiz, işveren kardeşlerimiz ödedi. Biz ihlas ile dürüst çalıştığımız sürece o günlere dönmeyeceğiz" diye konuştu.

"3 YILLIK FEDAKARLIK SÜRESİ BİTTİ ARTIK"

Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, heyecan verici ve mutlu bir günü yaşadığını belirterek konuşmasına başladı. Erdoğan, "Türkiye'ye verdiğimiz sözlerin hayata geçirilmesini görmekten daha büyük bir mutluluk olamaz. Milletimizden biraz fedakarlık istemiştik, 3 yıl geçti. 3 yıl aradan sonra sizlerle bugün tekrar biraradayız. Kayseri, bu olağanüstü durumu başarmışken, ülkeye karamsarlık tohumları ekmekten başka hiçbir şey yapmayanlara da buradan bir cevap veriliyor. Milletin üstüne kapanan kapılar bir bir açılıyor. İstihdam, üretim, yatırım kapıları bir bir açılırken, milleti huzur ve güven kaplamaya başladı. Bundan bir yıl önce Kayseri'ye geldiğimizde tam 139 fabrikanın temelini sizlerle beraber atmıştık. Bu göğsümüzü kabartan bir başlangıçtı. Bugün ise 41 fabrikanın açılışını yapıyoruz. Kayseri'ye 41 kere maşallah. Tabi ülkemize de 41 kere maşallah" dedi.

Temel atma törenini Türkiye'nin her yerine örnek gösterdiklerini kaydeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayserililerin teşvik kapsamında olmadan bu temelleri attığını vurguladı. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bazı köşe yazarları bu temeller için hayali demişlerdi. Şimdi siz bu açılışlarla onlara dersini veriyorsunuz. Nasibi olan bundan alır; ama nasipsizler hiçbir şey alamaz. 'Hükümetin aldığı tedbirler sokağa yansımıyor, sofraya yansımıyor' diyenler, neden burada olduğumuzu iyi düşünsünler."

Konuşmasında medyayı da eleştiren Başbakan Erdoğan, "Biz dış ülkelere gidiyoruz, bir gün önce gidip otelde kaldığımızda hemen '7 yıldızlı tatil' yazılıyor. Eline dizine dursun. Biz bir yerde açılışa gidiyoruz hemen '7 yıldızlı tatil' diyorlar. Bu kadar samimiyetsizler. Biz de bundan sonra gittiğimiz yerlerde kalmayalım diyoruz. Mümkün oldukça o yerde kalmamayı düşünüyoruz; ama ben inanıyorum ki, halkım bunlara sandıklarda en güzel cevabı veriyor, yine verecek" şeklinde konuştu. 5084 Sayılı Teşvik Yasası ile açılan tesislerde oluşturulan istihdam oranının 160 bini aştığını ve bu sayının da artacağını belirten Başbakan Erdoğan, planlı kalkınma hamlesinin önemli bir ayağı olan Organize Sanayi Bölgeleri'nin ekonomiye yaptığı katkının çok önemli olduğunu söyledi. Kayseri'ye daha önce 'deniz' getirileceğinin vaat edildiğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şakayla karışık Kayseri'ye deniz de geldi. Bugün Yamula Barajı'nın açılışını da yapacağız" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü tarafından Başbakan Erdoğan'a günün anısına çini işleme bir vazo hediye edilirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 41 fabrikanın açılışını sembolik kurdeleyi keserek gerçekleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 14:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?