3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

'Erkek Yeter'den kadınlara ders

Kayseri’de eşini kaybettikten sonra çocuklarına bakabilmek için erkek kıyafeti giyerek çalışmaya başlayan Yeter Tayyar, kadınların gururu olduğunu söyledi.

25 yıl önce eşini bir trafik kazasında kaybeden 55 yaşındaki "Erkek Yeter" lakabıyla tanınan Yeter Tayyar, 6 çocuğuna bakabilmek için yıllarca erkek kıyafetleri giyinerek, eşinden kalma minibüsle pazarlamacılık yaptı.

Saçlarını da erkek gibi kestiren ve erkek şapkası takan Yeter Tayyar, çocuklarını evlendirdikten sonra ise evinin yanındaki boş alanda hurdacılık yaparak geçimini sağlamaya başladı. Artık iyice yaşlandığını ve hurdacılık yapamaz hale geldiğini söyleyen Yeter Tayyar, "Artık kadınlığı iyice unuttum. Torunlar bile bana dede diyor. Bu şapkada çok keramet varmış, şapka beni erkek yaptı. Mutfağa giremiyorum, kadın işleri yapamıyorum" dedi.

Kadınlara nasihatte de bulunan Yeter Tayyar, "Ben şimdi kadınlara bin anlam veremiyorum. TV’lere çıkıp koca arayanlar, dert yananlar var. Bu kadınlara bir çift sözüm var. Bana baksınlar, beni örnek alsınlar. Ben 6 yavrumu bu şapkayı başıma takarak büyüttüm, kimseye muhtaç olmadım. Kimseden yardım almadım. Ben onlar gibi dertli değilim. Onlara ne oluyor, nelerine güveniyorlar. Ben buna anlam veremiyorum, kendilerine bir çeki düzen versinler. Hele son aylarda TV ekranlarına kaynana Semra diye bir kadın çıktı. 3 çocuk büyüttüm diyor. Ben 6 çocuk büyüttüm, evim damım da yok. Albay karısıyım diyor. Kocası da sağ. Her şeyi var. Giyimi kuşamı da yerinde. Onu ünlü ettiler. O da benim zoruma gidiyor. Strese giriyorum. Ben fakir olduğum için ünlü olamıyorum. Benim buradan kadınlara söyleyeceğim şey dürüst olsunlar. Dürüstlüğü hiçbir zaman bırakmasınlar. Yaptıklarını yaptım, yapmadıklarına yapmadım desinler. Ben bütün kadınların gururunu taşıyorum. Kadınlar benden ibret alsınlar. Benim yaşadıklarımı bilsinler. Dürüstlüğün ve doğruluğun her şeyden önemli olduğunu kafalarından asla çıkarmasınlar. Ben bu şapkayı kafama taktım, kadınlığı unuttum. Çocuklarıma namuslu, helal kazançla bakabilmek için, bundan da hiçbir zaman pişman değilim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 13:56:35
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 15:40:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?