4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Erkilet'te bağ bozumu şenliği

Kayseri'nin Erkilet Belde Belediyesi ve Erkilet Vakfı tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen 'Aşık Hasan'ı anma ve bağ bozumu festivali' renkli görüntülere sahne oldu.

Erkilet Belediyesi önünde düzenlenen festival kapsamında belde halkına iftar yemeği verildi.

İftar yemeğinden sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikler kapsamında konuşan Erkilet Belediye Başkanı Mehmet Şereflioğlu, Erkilet üzümüne sahip çıkmak ve üreticileri desteklemeye çalıştıklarını söyledi.

Erkilet üzümünü uluslararası tanıtımını sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Şereflioglu, “Festivaller, herkesimi bir arada buluşturan şenliklerdir. Gece gündüz demeden şirin beldemiz için çalıştık. Hizmet ettikçe keyif alıyoruz. Festivale maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

Erkilet Vakfı Başkanı Mustafa Özkök'ün de bir konuşma yaptığı festivalde, açık artırmayla ağalık seçimine gidildi. Belediye Başkanı Mehmet Şereflioğlu'nun 10 bin YTL ile başlattığı açık arttırma da 50 bin YTL teklif veren işadamı Mehmet Tarman festival ağası seçildi. Şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödüllerin verildiği festival kapsamında Mehmet Tarman'a ise ağalık kavuğu ve kaftanı teslim edildi.

Üzüm yarışmasının da düzenlendiği festival kapsamında sanat Orhan Hakalmaz da sahne alarak, Erkiletlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 13:41:25
Güncelleme :21 Eylül 2008 Pazar 13:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?