7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

ERÜ'de müzik rüzgarı esti

ERÜ'DE MÜZİK RÜZGARI ESTİ

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Müzik Kulübü tarafından "Öğrenci Müzik Festivali" gerçekleştirildi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen 500’ü aşkın öğrencinin katıldığı müzik festivalinde Grup Rock-I, Grup Bullet Proof ve Grup Despand sahne aldı. ERÜ Müzik Kulübü öğrencilerinin seslendirdiği Türkçe Rock parçalardan oluşan müzikler büyük beğeni görürken, salonu dolduran öğrenciler hareketli parçalar eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Ayrıca Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen eş zamanlı etkinlikte, Erciyes Üniversitesi’ne bağlı diğer kulüpler salonda açtıkları stantlarda kendi tanıtımlarını yaptı.

ERÜ Öğrenci Faaliyetleri Komisyonu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Yıkılmaz, etkinlikten çok memnun kaldığını belirterek, “Üniversiteler, öğrencilerin eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma yapabilecekleri bir kurum olmanın yanında, öğrencilerin hayata hazırlanması doğrultusunda birçok alanda kendilerini geliştirebilecekleri fırsatları öğrencilerine sunmalıdır. Bu bağlamda üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Müzik Kulübü, evrensel bir dil olan müziği daha geniş kitlelere yaymaktadır” dedi.

Öğrenci kulüplerinin diğer faaliyetlerine de değinen Yrd. Doç. Dr. Yıkılmaz, “Üniversitemiz öğrencilerinin oluşturduğu kulüpler, kültürel, sosyal ve sanatsal açıdan oldukça aktiftir ve bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerekir. Örneğin Tiyatro Kulübü, Dans Kulübü, Dağcılık Kulübü, Astronomi Kulübü, Sinema Kulübü ve Türk Kültürü ilgili birçok kulüp aktif olarak faaliyetler düzenlemektedir. Bu tür organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

ERÜ Müzik Kulübü Başkanı Kürşad Karaca ise, Müzik Kulübü olarak aktif çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. Karaca, “Kulüp olarak amacımız yoğun ders ortamında olan öğrencilerimizin rahatlamalarını sağlamak ve bunu müzik yoluyla yapmayı seçen öğrencilerimize imkan tanımaktır. Müziğe ilgi duyan ve enstrüman çalan öğrencileri bir araya getirerek gruplar oluşturmalarını sağlamak ve performans sağlamaları için gerekli imkanları sağlamaktayız. Ayrıca enstrüman çalmak, isteyen öğrencilere yardımcı olmaktayız ve zaman zaman ücretsiz kurslar düzenlemekteyiz. Verdiğimiz konserlere olan yoğun ilgiden çok memnunuz ve daha güzel organizasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ERÜ'DE MÜZİK RÜZGARI ESTİ
ERÜ'DE MÜZİK RÜZGARI ESTİ
ERÜ'DE MÜZİK RÜZGARI ESTİ
ERÜ'DE MÜZİK RÜZGARI ESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 14:09:03
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 14:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?