5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

ERÜ'ye 10 bin 264 yeni öğrenci

Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) 31 Ağustos-07 Eylül 2009 tarihleri arasında yapılacak olan kayıtlarla 10 bin 264 yeni öğrenci alınacağı bildirildi.

Erciyes Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mustafa Topaktaş, Erciyes Üniversitesi’ne bu sene 8 bin 866’sı ÖSS, 430’u Özel Yetenek Sınavı, 89’u Dikey Geçiş, 716’sı Yatay Geçiş, 23’ü Türk Cumhuriyetleri Sınavı ve 140’ı Yabancı Öğrenci Sınavı yoluyla toplam 10 bin 264 yeni öğrenci alınacağını bildirdi.

Topaktaş, yeni kayıt yaptıracak öğrencilerle birlikte Erciyes Üniversitesi’nde öğrenci sayısının 30 bini aşacağını kaydetti. Kayıtların sorunsuz ve rahat bir şekilde yapılabilmesi için ERÜ’de geniş önlemler alındığını belirterek, “Sabancı Kültür Merkezi’nde, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu senede bir “Kayıt Bürosu” oluşturulacak.

Bu büroda, her okul için ayrı bir kayıt masası kurulacak ve burada öğrencilere, kayıt işlemleri yanında rehberlik hizmetleri verecek memurlar görev yapacak. Kayıt Bürosu’nda ayrıca öğrencilerin şehir merkezine ve banka şubelerine gitmeden harçlarını yatırabilecekleri bir banka şubesi kurulacak. Öğrenciler, okul kayıt harçlarını bu şubeden kolaylıkla yatırabilecekler.

ERÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, kayıtlar süresince öğrencilerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetler verecek. Beslenme, ulaşım ve diğer sosyal ihtiyaçlar, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan birimlerde karşılanacak” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 10:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?