5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

ERÜ'ye kayıtlar başlıyor

Kayseri Erciyes Üniversitesi’nin (ERÜ) 2009-2010 dönemi öğrenci kayıtlarının Sabancı Kültür Sitesi’nde 31 Ağustos- 07 Eylül tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

ERÜ’den yapılan yazılı açıklamada kayıtların sorunsuz ve rahat bir şekilde yapılabilmesi için, geniş önlemlerin alındığı belirtildi. Sabancı Kültür Sitesi’nde, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda bir “Kayıt Bürosu” oluşturulacağının kaydedildiği açıklamada” Bu büroda, her okul için ayrı bir kayıt masası kurulacak ve burada öğrencilere, kayıt işlemleri yanında rehberlik hizmetleri verecek memurlar görev yapacak. Kayıt Bürosu’nda ayrıca, öğrencilerin şehir merkezine ve banka şubelerine gitmeden harçlarını yatırabilecekleri bir banka şubesi kurulacak. Öğrenciler, okul kayıt harçlarını bu şubeden kolaylıkla yatırabilecekler. ERÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, öğrencilerin beslenme, ulaşım ve diğer sosyal ihtiyaçlarını oluşturduğu birimlerce karşılayacak” denildi.

ERÜ. Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, ERÜ’yü tercih ederek kayıt yaptırma hakkı elde eden öğrencilere, kayıt sırasında her türlü kolaylığın sağlanacağını belirterek,” Öğrenci ve öğrenci ailelerinin ihtiyaçları göz önüne alarak, gerekli önlemleri aldık. Üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerin başarılı bir eğitim dönemi geçirmeleri diliyorum” dedi.

ERÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mustafa Topaktaş, ERÜ’ye bu sene, 8 bin 866’su ÖSS, 430 Özel Yetenek Sınavı, 89 Dikey Geçiş, 716 Yatay Geçiş, 23 Türk Cumhuriyetleri Sınavı ve 140’ı Yabancı Öğrenci Sınavı yoluyla toplam 10 bin 264 yeni öğrenci alınacağını bildirdi. Topaktaş, yeni kayıt yaptıracak öğrencilerle birlikte ERÜ’de öğrenci sayısının 30 bini aşacağını kaydetti.

Çeşitli nedenlerle belirlenen tarihlerde kayıt yaptıramayan öğrenciler için mazeret kaydının son günü 07 Eylül 2009 pazartesi günü olarak açıklandı.Öğrencilerin ayrıca kayıt merkezinde yer alan Kredi Yurtlar Kurumu ile Büyükşehir Belediyesi’ne ait iki özel standtta yurt işlemleri yaptırabilecekleri ve indirimli otobüs paso kartını anında alabilecekleri kaydedildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 11:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?