30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Eski belediye işçilerinden suç duyurusu

Kayseri'de, Ağırnas Belediyesi'nde çalışan biri özürlü toplam 8 Hizmet-İş Sendikası üyesi işçi, tehdit edildikleri gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, Ağırnas Belediyesi'nde uzun süredir devam eden sıkıntının iyi yönde sonuçlanması için gayret sarf ettiklerini belirterek, "Uzun süredir burada devam eden sıkıntıyı ikili görüşmelerimiz neticesinde aşamadık. Üyelerimize yapılan baskılarla ilgili defalarca Ağırnas Belediye Başkanı Mehmet Osmanbaşoğlu ile görüştük. Sürekli bir sıkıntı olmadığının altını çizerek, bize bu yönde açıklamalarda bulundu. Osmanbaşoğlu, bizimle yaptığı görüşmelerde, 'İşten çıkartma kesinlikle olmayacak. Biz böyle bir şey düşünemeyiz. Bunlar bizim çocuklarımız. Yıllardır içeride olan alacaklarını istemeden, hafta sonu gözetmeden günün 24 saati Ağırnas'a hizmet eden kendi evlatlarımızdır' ifadelerini kullanmasına rağmen üyelerimiz kapı önüne konmuştur. Belediye başkanının külfet olarak nitelendirdiği işçilerimiz işten çıkartılırken, yine aynı belediye içerisinde emekliliği 2 yıl geçen personel bulunmakta. Belediye başkanının bu tavırlarını anlamakta zorlanıyoruz. Ağırnas Belediye Başkanı Mehmet Osmanbaşoğlu, üyelerimizle işveren olarak yaptığı toplantılarda, 'Ya sendikanızdan istifa edersiniz ya da işten atarım' diye tehdit etmiştir. Fakat geldiğimiz son noktada bizim üyemiz olan Ağırnas Belediyesi çalışanı toplam 8 kişi, sebepsiz yere kapı önüne konmuştur. Okulların açıldığı ve Ramazan ayına yaklaştığımız şu günlerde üyelerimizin mağdur olmaları bizleri oldukça üzmektedir" dedi. 

Konuyla ilgili yasal süreci başlattıklarını açıklayan Özdemir, "Biz iyi niyet çerçevesinde üyelerimizin de gayret ve izinleriyle içeride bulunan 5 aylık maaş, 17 ayrı ikramiyemizi Bölge Çalışma Müdürlüğü kanalıyla aldık. En düşüğü 8 yıllık olan ve evine buradan ekmek götüren üyelerimizin mağduriyetinin giderilmesi için Cumhuriyet Savcılığı başta olmak üzere Kayseri Valiliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı'na da üyelerimizin imzaları alınarak suç duyurularında bulunduk. Bundan sonra yasal sürecin işlemesini bekleyeceğiz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 18:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MAŞUP BOZDEMİR IP: 85.98.169.xxx Tarih : 4.03.2007 14:35:54
ben 12 sene ağırnasta oturmuş 12 seneden sonra kırıkkale`ye taşınmış bir vatandaşım işten çıkarılan belediye işçilerinden özürlü Soner Er`in yeğeniyim bunca yıl Ağırnas`a hizmet etmiş işçileri tehditlerle işten çıkararak mağdur eden bir belediye başkanının ağırnasa hizmet edeceğine inanmıyorum böyle bir belediye başkanına gereğinin yapılmasını arz ederim SAYGILARIMLA MAŞUP BOZDEMİR