3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Esnaf toplantıları başladı

Değişen şartlara göre esnafın kendini yenilemesi ve geliştirmesi amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından bir süre önce başlatılan hamle programı kapsamında ilk olarak Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası esnafı ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Milli Prodüktivite Merkezi Teknik Müşavirlerinden Dr. Mustafa Kemal Akgül tarafından Belediye Meclis Salonu'nda verilen bilgiler ilgiyle izlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yaptığı konuşmada değişimin kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Dünyada hızlı bir değişim yaşanıyor. Herkes bu değişime ayak uydurmak zorunda. Değişimi yakalayamayan her kim olursa olsun, yok olup gitmeye doğru ilerliyor. Şehirler, başkanlar, meslek teşekkülleri herkes değişen dünyaya ayak uydurmak zorunda. Bu manada Kayseri'deki esnaf arkadaşlarımızın mesleklerini ileride nelerin beklediğini görmesi açısından bu tür bir program düzenledik" dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, da değişime ayak uydurmanın şart olduğuna vurgu yaparak, "Dünyadaki ekonomik değişimi takip edip kendini geliştiren meslek grupları olduğu kadar, gelişimin uzağında kalan meslekler de var. İşte bu meslek dallarının yok olup gitmesine seyirci kalmamak, bu meslekleri yürüten insanların gelişimine yardımcı olacak bir yol haritası ortaya koymak amacıyla Başkanımız Mehmet Özhaseki'nin öncülüğünde bir program düzenledik. Bu program kapsamında Kayseri'deki meslek odalarına mensup esnaflarımızla ayrı ayrı toplantılar yapılacak ve geleceklerine ışık tutacak bilgiler sunulacak" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Alan da Başkan Özhaseki'nin çok iyi bir tespitte bulunduğuna dikkat çekerek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız çok iyi bir tespitte bulundu ve değişen dünya ile birlikte bazı esnaf gruplarının işlerinin kötüye gittiğini ve kaybolmakla yüz yüze kaldığını söyledi. Bunun önüne geçmek için de bir çabanın içine girdi. Düzenlenen bu program umarım bizler için faydalı olur. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KESOB Başkan Vekili Mustafa Alan da hem avukat hem de esnaf olan Başkan Özhaseki'ye teşekkür ettiklerini ifade ederek, "Şehrin sorunlarına duyarlılık gösteren Şehremini Özhaseki'ye teşekkür ediyoruz. Zaman içinde kaybolup giden esnaflıklar var. Değişime hepimiz ayak uydurmalıyız. Esnaf şehri olan Kayseri'nin esnaflıktan gelme bir belediye başkanı var. O da bu işe büyük önem veriyor, kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Milli Prodüktivite Merkezi Teknik Müşavirlerinden Dr. Mustafa Akgül tarafından 'Mesleki ve Ticari Gelişim İçin Geleceği Görebilmek' konulu bir seminer verildi. Karşılıklı sohbet ve soru cevap şeklinde geçen seminerde ağırlıklı olarak dünyadaki ekonomik değişimin yönü, mesleklerin dünü, bugünü ve yarını üzerinde duruldu.

Programın sonunda ise KESOB Başkan Vekili Mustafa Alan tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye bir teşekkür plaketi verildi. Başkan Özhaseki de semineri veren Dr. Mustafa Kemal Akgül'e bir katılım plaketi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 15:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?