7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Esnaftan ilginç yöntem

ADRES TARİF ETMEKTEN İŞİNİ YAPAMAYAN ESNAFTAN İLGİNÇ YÖNTEM

Kayseri'de adres tarif etmekten kendi işini yapamayan matbaacı, dükkanının girişine "Adres sormak 1 TL" yazısını astı. Günde 200 kişinin adres sorduğu esnaf, 2 haftada 2 TL alabildi.

Kayseri Adliyesi yakınlarında matbaacılık yapan Hakkı Göğdere, valilik, defterdarlık ve belediye gibi kamu kurumlarına yakın olduğu için dükkanına iş için değil de adres sormak için gelenlerin sayısının çok fazla olduğunu söyledi. Adres tarif etmekten kendi işini yapamadığını söyleyen Göğdere, "Dükkanımızın köşe başı olması nedeniyle günde yaklaşık 200 kişi adres sormak için geliyordu. Hepsine adres tarif ediyorduk ve kendi işimizi yapamıyorduk. Biz de, 'Adres sormak ücrete tabidir 1 TL' yazısını dükkanımızın girişine astık" dedi.

Yazıyı astıktan sonra adres soranların azaldığını, yazıyı görenlerin de kapıyı açmadan yan dükkana gittiğini söyleyen Göğdere, "Yaklaşık 2 haftadır bu yazı asılı. Bizim asıl maksadımız para kazanmak değil, kendi işimizi yapabilmekti. Günde 200 kişi adres sormaya geliyordu ama yazıyı astıktan sonra sadece 2 TL alabildik" diye konuştu.

Göğdere, yazı asıldıktan sonra yan dükkandaki komşusunun iş yapamaz hale geldiğini söyledi.

ADRES TARİF ETMEKTEN İŞİNİ YAPAMAYAN ESNAFTAN İLGİNÇ YÖNTEM
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2011 Çarşamba 13:47:01
Güncelleme :2 Mart 2011 Çarşamba 15:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?