4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Etüt Merkezi törenle açıldı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından başlatılan ilçelere yardım projesi kapsamında KAYSO-HES Kablo işbirliğiyle tadilatı ve tefrişatı yapılan HES Kablo Etüt Merkezi törenle açıldı.

Hes Kablo Etüt Merkezi bahçesinde düzenlenen törene Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Atsız, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Sarız Kaymakamı Osman Güven, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, KAYSO üyeleri, çeşitli kuruluşların temsilcileri, Sarız halkı ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, eğitimin kalitesini yükseltmek, bulunduğu noktadan daha ileriye götürmek için tüm eğitim camiası çalışanları ile çaba sarf ettiklerini söyledi. Her şeyin öğretmenlerle bitmediğini ifade eden Ayata, ''Fiziki alt yapının da iyi olması gerekiyor. Kayseri ve ilçelerinde bu fiziki alt yapıyı sağlayan özel sektör kuruluşları ve temsilcilerine teşekkür ediyorum'' dedi.
Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ise, ailece Sarız ilçesinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, ''İnşallah bu hayırlarımız devam edecek. Biz bugüne kadar ilçelerimizi ihmal ettiğimizin farkındayız. Fakat sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Kayseri merkez ve ilçelerinde hayırlarımız devam edecek'' şeklinde konuştu.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ise, etüt merkezinin KAYSO'nun önemli projelerinden birisi olduğunu belirterek, önemli görevlerinden bir tanesinin de eğitime katkı sağlamak olduğunu söyledi. Bu bilinç ile Kayseri ve ilçelerinde hayırlar yaptıklarını kaydeden Boydak, ''İl merkezi ve ilçelerimizdeki eğitim alt yapısının aynı olması için ilçelerimize yönelik projelerimiz var. Buradaki etüt merkezi de bunlardan bir tanesi konumundadır. Sarız'dan sonra İncesu için de bir okul yapacağız. Gerekli alt yapı çalışmaları başlatıldı. İncesu ilçesinden sonra sırasıyla Develi, Sarıoğlan, Tomarza ilçelerine de katkılarımız devam edecektir'' dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mevlüt Bilici, Mustafa Boydak'a, AK Parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya'ya, Hacı Boydak'a, İl Özel idare Genel Sekreteri Mustafa Atsız ise HES Kablo Genel Müdürü Bekir Irak'a teşekkür plaketi verdi. Plaket töreninin ardından açılışı yapılan etüt merkezi Vali Bilici ve protokol tarafından gezildi. Öğrencilerle sohbet eden protokol, verilen kokteyle katıldılar.

Hes Kablo Etüt Merkezi'nde bilişim teknolojileri sınıfı, kütüphane, bir adet çok amaçlı salon, 3 adet akıllı tahtalı derslik ve çeşitli eğitim birimleriyle öğrencilere hizmet verecek.

KAYSO üyeleri etüt merkezinde bir meclis toplantısı yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 09:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?