4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

EÜ öğrencilerinden kan bağışı

Kayseri Erciyes Üniversitesi (EÜ) Kan Merkezi tarafından başlatılan kampanya kapsamında üniversite öğrencileri kan bağışında bulundu.

EÜ Kan Merkezi görevlileri, Özel Hacı Mustafa ve Hacı Sami Boydak Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nu ziyaret ederek kan bağışı konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Daha sonra bağışta bulunmak isteyen öğrenciler, gerekli formu doldurarak tansiyon, nabız, ateş gibi konularda muayeneleri yapıldı.

EÜ Kan Merkezi doktorları tarafından muayeneleri değerlendirilen öğrenciler, daha sonra açılan kan alma yataklarına geçerek kan bağışında bulundular. Ramazan Bayramı tatili öncesi fazla öğrencinin bulunmadığı yurtta 25 ünite kan toplandı.
Açıklamalarda bulunan EÜ Kan Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Bülent Eser, üniversite hastanesinde kan ihtiyacı olan ve şehir dışından gelmiş kimsesi olmayan, özelliklede sürekli kan kullanan onkoloji hastaları için başlattıkları gönüllü kan bağışı kampanyasının devam ettiğini söyledi.

Doç. Dr. Bülent Eser, “Ramazanda azalan bağışlar nedeniyle kan ihtiyacımız arttı. Kan ihtiyacını karşılamak için bağışta bulunan üniversite öğrencilerinden kan topladık. Kampanyamız devam edecek” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 16:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?