3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

EÜ'de devir teslim töreni

Eski Erciyes Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanan Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur'a görevini devretti.

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü binasında gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan eski Rektör Prof. Dr. Cengiz Utaş, 4 yıllık görev süresinin bugün itibarıyla sonuna geldiğini belirterek, "4 yıl içerisinde Erciyes Üniversitesi'ne elimden geldiği kadar yararlı olmaya çalıştım. Tabii bu yararın içerisinde çalışma arkadaşlarımın çok büyük emeği var. İnsanın tek başına bir şey yapması mümkün değil. Hem idari personele hem de akademik personele teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra EÜ daha iyi yerlere gelecektir. Bugün itibarıyla Fahrettin Keleştemur hocamız görevi devralacaktır ve üniversitemiz daha iyi yerlere gelecektir" dedi.

Daha sonra konuşan yeni Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise Cengiz Utaş'ın sadece rektörlük görev süresinin bittiğini belirterek birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Rektör Keleştemur, "Hepiniz takdir edersiniz ki devlette süreklilik esastır. İsimler değişir ama kurumların yapısının değişmemesi lazım. Uzun yıllardır sayın Utaş ile birlikte çalışıyoruz, bundan sonra da birlikte çalışacağız. Üniversitemizin bugünkü Türkiye'de geldiği durum, çok takdir edilecek bir durumdur. Birçok başka üniversitelere de örnek olmuştur. Bizim meslek hayatımızdaki prensibimiz, gelişerek değişmek ve değişerek gelişmektir. Bu prensibe uyarak üniversitemizin şu anki durumundan daha iyi yerlere gitmesi için gayret göstereceğiz. Daha önce çalışan arkadaşlarımızın tecrübe ve birikimlerinden faydalanarak üniversitenin bilgi üreten evrensel bir kurum haline dönüşmesi için gayret göstereceğiz" dedi.

Bu arada eski Rektör Cengiz Utaş, hayatında hiç cep telefonu kullanmayan Rektör Fahrettin Keleştemur'a cep telefonu hediye etti. Rektör Keleştemur da hayatındaki en büyük değişikliğin cep telefonu kullanmak olacağını söyledi.
Bir soru üzerine rektörlerin seçim sisteminin bu şekilde olmaması gerektiğini de belirten Keleştemur, "Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir seçim sistemi bulunmamaktadır. Önce rektör olabilme kriterlerinin tayin edilmesi lazım. Bu kriterleri birkaç kategoriye ayırabiliriz. Bunlardan birisi belirli bir akademik düzeyinin olması lazım. Yani bilimsel yayınlar, uluslararası idari görevler gibi şeylerin belli bir seviyede olması lazım. İkincisi belli bir yaşta olması gerektiğine inanıyorum. Tabii ki burada genç rektör olunmaz diye bir şey söylemiyorum ama belli bir tecrübe olması gerekiyor. Bu kriterlere sahip olan rektörler müracaat edebilir, daha sonra da bir jüri oluşur. Bu jüri de bir atama yapar. Bu birçok ülkede bu şekilde yapılmaktadır. Problemlerin de bu şekilde çözümleneceğini düşünüyorum" şeklinde ifade etti.

Eski ve yeni rektörlerin birlikte gazetecilere poz vermesinin ardından, yeni Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur görevi devraldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 22:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?