4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

EÜ'de kayıtlar 1 Eylül'de başlıyor

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde (EÜ) kayıtların 01-08 Eylül 2008 tarihleri arasında Sabancı Kültür Sitesi'nde yapılacağı bildirildi.

EÜ'de yapılan açıklamada, kayıt işlemlerinin kısa sürede yapılabilmesi için Sabancı Kültür Sitesi'nde özel düzenlemeler yapıldığı kaydedildi. Her okul için ayrı ayrı kayıt masası oluşturulurken, öğrencilerin sıkıntı çekmemeleri için Sabancı'da birde banka şubesi kurulduğu ifade edilen açıklamada, evrak eksiği bulunmayan öğrenciler, kayıt işlemlerini 5 dakika gibi kısa bir süre içinde tamamlayabilecekleri belirtildi.

Açıklamada, “Kayıt yaptıracak öğrenciler, sırasıyla Sabancı Kültür Sitesi'ne alınacak. Özel olarak hazırlanmış bölümde kayıt formlarını dolduracak olan öğrenciler, daha sonra banka şubesine geçerek kayıt harçlarını yatıracaklar. Evrak eksiği bulunmayan öğrenciler, okullar için ayrılmış masalara geçerek görevlilere evraklarını teslim edecekler. Ve, böylece kayıt işlem tamamlanmış olacak.

Kayıt işlemleri tamamlanan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stanttan, şehir içi ulaşımda kullanacakları öğrenci pasolarını da anında alabilecekler. Öğrenciler, dilerlerse, ihtiyaç duydukları alanlarda kullanabilecekleri “Öğrenci Belgeleri”ni de buradan temin edebilecekler.

Erciyes Üniversitesi'ne bu sene, ÖSS sonucu 7 bin 415, Özel Yetenek Sınavı sonucu 390, Dikey Geçiş Sınavı sonucu 96, Yatay Geçiş Sınavı sonucu 700, Türk Cumhuriyeti ve Akraba Topluluklar Sınavı sonucu 21 ve Yabancı Öğrenci Sınavı sonucu 105 olmak üzere toplam 8 bin 727 öğrenci kayıt yaptıracak. Kayıtlar süresince, Erciyes Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından, öğrenci ve velilere çay-kahve, sandviç ve poğaça ikramı yapacak” denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 14:44:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?