5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Ev hanımları cilt bakımı öğreniyor

Kayseri'de Cilt Denge Uzmanı Zeliha Köksal, kentte bayanların yanlış cilt bakım metodu uygulamalarından dolayı problem yaşadıklarını söyledi.

Kayseri Park Alışveriş Merkezi'nde Kayserili ev hanımlarına Cilt Denge Uzmanı Zeliha Köksal tarafından cilt bakımı konulu bir seminer verildi.

Kayserili bayanların yanlış bakım metodu uygulamalarından dolayı cilt problemleri olduğunu söyleyen Zeliha Köksal, Kayseri'de son yıllarda cilt problemlerinin arttığını kaydetti.

Cilt bakımının büyük küçük herkesi ilgilendirdiğini ifade eden Köksal, "Kayserili bayanlar en çok cilt problemi yaşıyorlar. Kılcal damar problemleri ve yanakların kırmızı kırmızı olmasıdır. Önceden yanakların kırmızı olması sağlıklı görünüyormuş, ama şuanda ciddi cilt sorunların habercisi olabilir. Ayrıca bayanlar yüzlerinde uzun süre sabun ve kese tutmaları kılcal damar sorunlarını ortaya çıkarıyor. Yaz günlerinde yüzlerine krem sürmeden dışarı çıkıyorlar, bu da cildin kurumasına neden oluyor. Kayserili bayanların ciltleri çok kuru, bu kuru ciltler sivilceleşebiliyor. Bu durum yanlış cilt bakım ürünlerini kullanmaktan da kaynaklanabilir. Kişilerin, vücudunun ph dengelerine dikkat etmesi gerekmektedir. Yoksa önümüzdeki 5 yıl içerisinde önemli cilt problemleri ile karşı karşıya kalabilirler" dedi.

Kayserililerin katı beslendiklerini ve çok az su tükettiklerine de dikkat çeken Köksal, "Suyun az tüketilmesine bağlı olarak vücutta sirkülasyon azalıyor. Ciltte en ince doku yapısı olduğundan daha çok kaşınma ve sivilce olma gibi sorunlar yaşayabiliyor. Kayserililerin sebze ağırlıklı beslenmesi, su tüketmesi, yüzlerine doğru bakımı uygulamaları ve nemli tutmalarını öneriyoruz" diye konuştu.
Seminer soru cevap şeklinde son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 19:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?