4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Ev hanımları kredilerine kavuştu

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı öncülüğünde Kayseri'de hizmet vermekte olan Mikro Kredi Şubesi'ne başvuran ev hanımlarına düzenlenen törenle kredileri verildi.

Kayseri İl Özel İdare Genel Sekreterliği ve İsrafı Önleme Vakfı işbirliğiyle bazı mahallelerde 5'erli gruplar oluşturularak başlatılan, kadınlara yönelik kefilsiz senetsiz 100 ile 700 YTL arasında değişen Mikro Kredi'nin ödemeleri düzenlenen törenle ev hanımlarına dağıtıldı.

İl Özel İdare Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa Vali Mevlüt Bilici, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Atsız, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya,Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Aziz Akgül, eski İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, kamu kuruluşlarının temsilcileri, kredi almaya hak kazanan ev hanımları ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Aziz Akgül, vakfın 1998 yılında hizmet vermeye başladığını belirterek, iki amaçlarının olduğunu söyledi. Birinci amaçlarının Türkiye genelinde israfın önlenmesi için bilinçlendirme çalışmasının yapılmasının gerektiğini ifade eden Akgül, ikinci amaçlarının ise işsizliği ve yoksulluğu azaltmak olduğunu söyledi.

Kredi vermek için en fazla ihtiyacı bulunan ilçe ve mahallelere gittiklerini vurgulayan Akgül, "2006 yılında Nobel Ödülü'nü alan Mikro Kredi uygulaması şuan dünyanın 175 ülkesinde dar gelirli ev hanımlarına yönelik kefilsiz senetsiz veriliyor. Kayseri'de 205 üyemizden 182 ev hanımına kredi vermiştik, bugünde 12 ev hanımımıza kredi veriyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise, israfı önlemek için ekonomik kaynakların düzenli olarak kullanılması gerektiğini belirterek, "Fakirlik ülkemizin önemli bir sorun. Fakirliği azaltma da zenginlerin önemli görevleri olduğunu düşünüyorum. Kredinin ev hanımlarına verilmesi çok anlamlı. Ev hanımlarımızın bu kredi desteğiyle aile bütçelerine katkı sağlayabilecekler'' dedi.

Vali Mevlüt Bilici'de, Mikro Kredi'nin kelime anlamı olarak küçük borç anlamına geldiğini ifade ederek, "Bu projenin yoksullukla mücadelede çok anlamlı olduğunu belirtmek istiyorum. Yoksul insanların herhangi bir finans kuruluşundan kredi isteme cesareti olmadığı gibi finans kuruluşları da böyle küçük miktarlarla uğraşmazlar. Mikro Kredi dar gelirli ve ihtiyacı olan bu tür insanlara uygulanması açısından çok başarılı proje. Valilik olarak gereken her türlü desteği vereceğiz'' dedi

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Kayseri İl Özel İdaresi tarafından desteklenen ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı sponsorluğunda getirilen Mikro Kredi için başvuran 12 kadın, kredilerini protokol üyelerinden aldı. Kredileri alan ev hanımları daha sonra toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kredilerini alan ev hanımları bu parayı daha çok el işi ve mutfak işinde kullanarak aile bütçelerine katkı sağlayacaklarını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 15:21:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
neslihan soysaloglu IP: 78.184.115.xxx Tarih : 19.12.2008 02:23:21

kayseride başka illerde evhanımlarına kredi veriliyoda ist da neden yokkaç bankaya başvurduysam hep olumsuz yanıt aldım biz ev hanımlarının günahı ne zaten kendine güvenmeyen ev hanımları başvurmaz biz ev hanımlarını magdur ediyolar kredi istiyoruz yeter artıkkocalarımızın eline bakmak istemiyoruz