3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Ev yapımı sucuğun püf noktaları!

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, sucuk yapıldıktan sonra tam kurutulmaması gerektiğini belirterek, “Ev yapımı sucuğun az nemli bırakılması gerekir” dedi.

Kurban Bayramı nedeniyle artan kurbanlık etini ev sucuğu yaparak değerlendiren vatandaşlar için bilgi veren Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, sucuğun Kayseri'ye özgü bir gıda olduğunu söyledi. İyi bir sucuğun yapılabilmesi için etin orta yağlı olması gerektiğini belirten Ünlü, genelde sığır etinin sucuk için daha iyi olduğunu söyledi.

Ünlü, “Koyun etinden güzel sucuk olmaz, ama bir miktar katılırsa lezzet verebilir. 10 kilogram orta yağlı bir et için 300 gram tatlı biber, 150 gram acı biber, 180 gram tuz, 150 gram kimyon, 200 gram karışık baharat, 1 kilogram soyulmuş sarımsak katıldığı zaman lezzetli bir sucuk içi hazırlanır. Sucuk bağırsağa doldurulduktan sonra serin bir yere serilmeli, 3-5 gün kurutulmalıdır. Sucuk tam kurutulduğu zaman iyi olmaz, az nemli bırakılarak buzlukta saklanmalıdır. Üzerinde zamanla meydana gelecek renk değişimleri herhangi bir problem teşkil etmez. Biraz sıcak suda bekletilince kaybolur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 11:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?