4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Evinde ölümü bekleyecek!

Dünyada ender rastlanan damar iltihabı hastalığına yakalanan ve bacakları santim santim kesilen 24 yaşındaki Hülya Bal, artık evinde ölümü bekleyecek.

2 yıl önce ayağında çıkan küçük yaranın iltihaplanması sonucu rahatsızlanan 24 yaşındaki Hülya Bal'ın, tıp dilinde 'Takayasu Arteriti' denilen damar iltihabı hastalığına yakalandığı anlaşıldı. Hastalığın ilerlemesiyle birlikte tedaviye cevap alınamayınca bacakları santim santim kesilen Hülya Bal, tedavisi için maddi imkansızlıklara rağmen yaklaşık 20 hastaneye gitti.

Sadece oksijen tedavisi uygulanabilen hastalığın önüne geçilemeyince genç kız Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Yeşil kartlı Hülya'nın bacakları burada 15'er santimetre daha kesildi. İltihaplanmanın tüm vücuda yayılmasını önlemek için bir haftada iki ameliyat geçiren Hülya Bal, hastaneden taburcu edildi.

Memleketine gittiğini ifade eden Hülya Bal, hastalığı ile ilgili yapılacak bir şeyin olmadığını belirterek, "Tüm doktorlarımız ellerinden geleni yaptı ama ayağımı kurtaramadılar. Hastalığımın hiçbir yerde tedavisi yok. Artık evimize gidiyoruz. Evde ölümü bekleyeceğiz" dedi.

İki yıldır işsiz olduğunu belirten baba Yaşar Bal ise, ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir haftada kızına iki ameliyat yapıldığını kaydederek, "Burada iki ameliyat geçiren kızımın artık ayağında kesilecek hiçbir şey kalmadı. Tedavisinin olmadığını bize söylediler. Tedavisi olmadığı için kızımızı taburcu ettik. Evimize götüreceğiz, artık ölümünü bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Komşularına ait araca babasının yardımıyla binen Hülya Bal, Türk halkından sadece dua beklediğini söyledi. Aracın hareket etmesi sırasında Hülya'nın kameraya el sallaması ise dikkat çekti.ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Ortopedi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mahmut Argün de hastanın kendi isteği ile taburcu olduğunu belirterek, "Hasta tedaviyi kabul etmiyor. Biz istemedik taburcu olmasını. Aklı başında bir hasta, ne yapabiliriz? Biz istemedik, 1-2 gün tutturduk. 'Bana dokunamazsınız' diyerek gitmek istedi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 11:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?